Vaimujõu puudumine maksis Tartule valusalt kätte

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Orav (nr 5) suutis Selverile võiduks vajaliku panuse anda.
Oliver Orav (nr 5) suutis Selverile võiduks vajaliku panuse anda. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui tiitlikaitsja Tallinna Selver ja eelmise hooaja ebaõnnestuja Tartu Bigbank Eesti meistrivõistluste finaalseeria avamänguga alustasid, olid unised nii mõned mängijad kui ka publik. Tartu läks kiirelt 2:0 ette, võites esimesed vaatused vastavalt 25:20 ja 25:22. Võrkpallurid harjusid pärast poolfinaale uute vastastega, publik ilmselt sellega, et finaalis pole Avo Keelt. Lõpuks ärkasid aga kõik, sest madinat jagus viieks geimiks.

Kuigi tegu on kõige paremini komplekteeritud tiimidega Eestis, pole sellest hooajast kummalgi midagi ette näidata, karika võitis Pärnu, Balti liiga Rakvere. Seetõttu võis aimata, et lühikesi mänge nelja võiduni peetavas seerias ei tule.

Selveri mängijate eneseusk kahe esimese geimiga ei kadunud. «Läks aega, enne kui Tartu stiiliga kohanesime. Olime krobelised kaitses eriti. Kui serv tööle läks, blokk-kaitse ja rünnakud samuti, siis saime reele tagasi,» ütles Vassiljev. «Oli kannatlikkuse ja eneseusu mäng.»

Kolmandas geimis tegi Selveri endisest ragbimängijast diagonaalründaja Lincoln Williams seda, mida kõige paremini oskab - täiest jõust servida. Viis Selveri 7:0 ette ja sellest ehmatusest Tartu välja ei tulnud, geim Selverile 25:16. «Williams teab, et tal on vabad käed tulistada nii kõvasti kui tuleb,» kommenteeris Vassiljev.

Neljandas geimis säras 212 cm pikkune Tartu tempomees Mart Naaber, kes oleks võidu korral kindlasti tartlaste kangelane olnud. Ta õnnestus ta nii blokis kui rünnakul, vastaste sidemängija Dmitri Dolgopolov läks 13:13 viigiseisul närvi ja teenis kollase kaardi. Tundus, et Selver võib murduda.

Aga läks teisiti ja pika geimi võitis Selver 28:26.

Järgmine vaatus oli Oliver Orava järjekordne tähetund. Kui Orav veel mõni aasta tagasi Selveris põhimees ei olnud, tõi ta pingilt sekkudes korduvalt meeskonna rasketest hetkedest välja. Nüüd on ta justkui põhimees, kes alustab tihti pingilt. Sest ta saab hakkama nii nurgas kui diagonaalina ja peaks Lincoln Williamsiga midagi juhtuma, on Orav tema vahetusmees. Seetõttu ei dramatiseeri ta oma olukorda ka üle. Eile säras ta taas otsustavatel hetkedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles