Võidukas Vettel: oluline oli Mercedest kohe alguses ärritada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Bahreini vormel-1 etapp pakkus kõige rohkem rõõmu Ferrarile – kolmandalt kohalt alustanud Sebastian Vettel võttis lõpuks võidu ja tõusis MM-sarja ainuliidriks. Loomulikult sai Vettel võistluse järel väljendada enda rõõmu.

Vetteli jaoks algas võistlus kohe hästi, kui ta suutis stardi järel Lewis Hamiltonist mööduda ja tõusta Valtteri Bottase järel teisele positsioonile. «Oli ülimalt oluline pressida end kohe kahe Mercedese vahele. Kui nad oleksid kahekesi ees olnud, siis oleksid nad võinud hakata vahet kasvatama. Oli oluline neid kohe ärritada,» rääkis Vettel võistluse järel Autospordi vahendusel.

«Tegime kõik sarnase stardi. Lewis jäi Valtteri taha kinni ja seetõttu sain võtta riski ning sõita Lewisest mööda,» lisas Vettel.

Vettel tõusis võistluse liidriks juba sõidu algfaasis, kui ta kasutas edukalt ära turvaauto rajale tuleku. Vettel jõudis enne turvaauto rajale tulemist boksis ära käia ja ülejäänud konkurendid pidid teekonna ette võtma veidike hiljem. Seejärel kontrollis Vettel juba kindlalt sündmuste käiku.

«Start oli hea. Võidu saavutamiseks oli kõige olulisem hoida läbi võistluse stabiilset tempot,» sõnas Vettel. «Võistluse lõppfaasis oli vahemaa Lewisega korralik. Lisaks mängis rolli ka talle määratud karistus.»

MM-sarja üldseis kolme etapi järel:

1. Sebastian Vettel 68 punkti

2. Lewis Hamilton 61

3. Valtteri Bottas 38

4. Kimi Räikkönen 34

5. Max Verstappen 25

6. Daniel Ricciardo 22

7. Felipe Massa 16

8. Sergio Perez 14

9. Carlos Sainz 10

10. Kevin Magnussen 4

11. Daniil Kvjat 2

12. Esteban Ocon 3

13. Nico Hülkenberg 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles