Mercedes võib juba Valtteri Bottase veekandjaks taandada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas alustas Bahreini etappi liidrikohalt, kuid pidi sõidu lõpuks taantuma 3. kohale.
Valtteri Bottas alustas Bahreini etappi liidrikohalt, kuid pidi sõidu lõpuks taantuma 3. kohale. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Mercedese vormel-1 meeskond andis pühapäevasel Bahreini etapil soomlasele Valtteri Bottasele käsu lasta tiimikaaslane Lewis Hamilton endast mööda. Võib juhtuda, et sarnane joon jätkub läbi terve hooaja ning Bottas taandatakse kohe teise numbri rolli.

Mercedese tiimi juht Toto Wolff tunnistas, et ta ei soovi eelistada ühte pilooti teisele. Samas on selge, et Ferrari esinumber Sebastian Vettel on tänavu väga heas hoos ja Mercedes peab kasutusele võtma kõik meetmed, et ikkagi MM-tiitli eest heidelda, kirjutab Reuters.

«Mulle ei meeldi selline asi üldse,» tunnistas Wolff, kui Bottas pidi raadiokäskluste järel Hamiltoni kahel korral endast mööda laskma.

«Me ei ole eelmistel hooaegadel selliste asjadega tegelenud, kuid nüüd on olukord teistsugune. Peame toimuvat analüüsima,» tunnistas Wolff.

Kolme etapi järel hoiab Vettel MM-sarjas 68 punktiga liidrikohta. Hamilton 61 silmaga teine. Kokkuvõttes kolmandal kohal oleval Bottasele 38 punkti ehk tema mahajäämus kahest esimesest on ainult suurenemas.

MM-sarja üldseis kolme etapi järel:

1. Sebastian Vettel 68 punkti

2. Lewis Hamilton 61

3. Valtteri Bottas 38

4. Kimi Räikkönen 34

5. Max Verstappen 25

6. Daniel Ricciardo 22

7. Felipe Massa 16

8. Sergio Perez 14

9. Carlos Sainz 10

10. Kevin Magnussen 4

11. Daniil Kvjat 2

12. Esteban Ocon 3

13. Nico Hülkenberg 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles