Mariel Gregor: Sõõrumaa lubadustest said vabandused

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariel Gregor.
Mariel Gregor. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Aasta tagasi ilmusid meedias artiklid pealkirjadega «Sõõrumaa: seal, kus Sõõrumaa käe külge paneb, on alati muutused», «Rohkem sisu, rohkem otsuseid, rohkem medaleid», «Sõõrumaa lubadused: miljonid eurod, Eesti spordi maja ja 400 000 harrastajat» jne.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa valiti aasta tagasi presidendiks suurte sõnade saatel. Ta lubas eratoetusi igal aastal 1,3 miljoni euroni suurendada. Kinnitas, et on tegude-, mitte jutumees.

Viis-kuus miljonit pidi EOK-le tulema tubaka- ja alkoholiaktsiisi tõusust. See eeldab aga riigikogus vastava seaduse vastuvõtmist. Kergekäeliselt antud lubadus?

Kui rääkida vastutamisest või sekkumisest, siis on Audentese õpilased endiselt poolnäljas. Alaliitude piinlikesse sisetülidesse sekkumise asjus tahaks Sõõrumaa enda sõnul küll rohkem teha, ent EOK peasekretär Siim Sukles olevat presidenti takistanud.

Laupäeva õhtul, täpselt aasta pärast valituks osutumist saatis Sõõrumaa EOK liikmetele suunatud pöördumise, kus võttis oma esimese valitsemisaasta kokku. Sõõrumaa tõi välja palju head ja positiivset. Palju ilusat, aga tühja juttu.

Mille eest Sõõrumaa siis au endale võtab? 1) käivitasime komisjonidepõhise juhtimise, 2) EOK on kinnistanud end riigi silmis tugeva ja usaldusväärse partnerina, 3) käivitasime programmi «Sport kooli», 4) eestimaalased liiguvad rohkem kui kunagi varem, 5) edu Rio olümpial ja tippspordi toetussüsteemi tugevdamine, 6) töötasime välja EOK noortespordi toetussüsteemi, 7) kaasasime uusi sponsoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles