Kas imelaps tõuseb kohe otsustajaks?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic (paremal) takistamas Moskva CSKA staari Miloš Teodosicit.
Luka Doncic (paremal) takistamas Moskva CSKA staari Miloš Teodosicit. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

18-aastane Sloveenia imelaps Luka Doncic on kummalises olukorras. Noorusest hoolimata ei pruugi Madridi Reali korvpallimeeskonna tagamängija Euroliiga võitmiseks kuigi palju võimalusi saada, sest ... ta on liiga hea! Kui Doncic annaks end 2018. aastal NBA noormängijate draft'is üles, oleks ta praeguse seisuga esimene valik. Tulevik on nagunii särav, aga järgneva kuu aja jooksul mõtleb ta ainult Euroliiga karika pea kohale tõstmisele.

Täna-homme algavad Euroliigas kolme võiduni peetavad veerandfinaalseeriad ja põhiturniiril esimeseks tulnud Reali vastaseks on Istanbuli Darüssafaka. Viimati 2015. aastal Euroliiga võitnud Real langes mullu välja just veerandfinaalis, kui ilma suurema vastupanuta jäädi alla tulevasele finalistile Istanbuli Fenerbahcele.

201 cm pikkune Doncic sai juba mullu Reali särgis platsile 12 mängus, aga pigem episoodiliselt. Nüüd on sloveen tõusnud kandvasse rolli ja toonud Hispaania suurklubi mängupilti värskust, mis vahepeal kaduma kippus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles