Võhandu maraton murrab piire – stardis ka Jevgeni Ossinovski

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti terviseminister Anda Čakša saatis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskile kirja, milles tunnustab Eesti alkoholipoliitikat.
Läti terviseminister Anda Čakša saatis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskile kirja, milles tunnustab Eesti alkoholipoliitikat. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

22. aprilli varahommikul saab stardi üks kauneim ja karmim aerutamismaraton Euroopas, järjekorras juba 12. Võhandu maraton. 

Tänaseks on 100 km pikkusele veeseiklusele registreerunud juba rekordilised 861 paatkonda üle 1830 osalejaga. Osalemas on 17 riigi esindajad. Nende seas ka legendaarse suusamaratoni Vasaloppeti võitnud Raul Olle ja Jørgen Aukland.

Lisaks spordiässadele on stardis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, samuti 2010. aastal koos Andrus Veerpaluga 10. koha saavutanud Tarvo Kiudma.

Esmakordselt maratoni ajaloos plaanitakse läbida 100 km distants kahekohalisel võistluskanuul. Selle plaani on endale sihiks seadnud Eesti möödunud hooaja parim rajaaerutaja, Euroopa ja U-23 maailmameistrivõistluste finalist, kanuumees ja Tokyo olümpiaettevalmistuse koondislane Joosep Karlson koos Tartu klubikaaslase Andreas Baumiga. Samuti osaleb maratonil kahesüstal Eesti parim noorteklassi naisaerutaja Anette Baum.

Maratoni start antakse kell 7.00 laupäeva hommikul Võrus, Tamula järve Roosisaare silla poolsest otsast. Finiš toimub Võõpsus, Peipsi järve suudmes.

Distantsi läbimise kontrollaeg on 24 tundi, kuid kiiremad sportlased läbivad 100 km distantsi ligikaudu 8 tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles