Bottas Hamiltoni eelistamisest: seda oli valus kuulda, kuid selline on elu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Valtteri Bottas.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Valtteri Bottas. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Bahreini vormel-1 etapil pidi Mercedese piloot Valtteri Bottas lubama tiimikorralduste järel Lewis Hamiltoni endast kahel korral mööda. Lõpuks sai Hamilton kirja teise ning esikohalt startinud Bottas kolmanda koha. Soomlane tunnistas, et ta ei kavatse olukorra üle kurta.

Bottase sõidule vajutas pitseri tehniline probleem generaatoriga, mistõttu ei saanud Mercedese tiim vähendada soomlase vormeli rehvidel rõhku. Seetõttu ei saanud Bottas rajal näidata ka võimetekohast kiirust ja nii tuli tal teed anda ka Hamltonile, kirjutab The Independent.

«Sõitjana on seda (tiimikorraldusi) kõige halvem kuulda, kuid selline on elu,» sõnas Bottas. «Saan selles olukorras tiimist aru. Meeskonnal oli niimoodi võimalik heidelda ka esikoha eest.»

«Saan aru, miks sellised korraldused tulid. Siiski on see valus, kui stardid esikohalt ja püüad võidelda võidu eest,» lisas soomlane. «Olen kindlalt meeskonnamängija ja ei hakka sellistele otsustele vastu võitlema.»

MM-sarja üldseis kolme etapi järel:

1. Sebastian Vettel 68 punkti

2. Lewis Hamilton 61

3. Valtteri Bottas 38

4. Kimi Räikkönen 34

5. Max Verstappen 25

6. Daniel Ricciardo 22

7. Felipe Massa 16

8. Sergio Perez 14

9. Carlos Sainz 10

10. Kevin Magnussen 4

11. Daniil Kvjat 2

12. Esteban Ocon 3

13. Nico Hülkenberg 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles