Brasiillased marru ajanud Verstappen palus vabandust (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen oli sunnitud mõtlematute sõnade pärast vabandama.
Max Verstappen oli sunnitud mõtlematute sõnade pärast vabandama. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Red Bulli vormel-1 võistkonna sõitja Max Verstappen palus vabandust kõigilt, keda tema sõnad äsja toimunud Bahreini etapil solvasid. Hollandlane oli kvalifikatsiooni järel vihane, süüdistades Williamsi sõitjat Felipe Massat oma kiire ringi rikkumises.

Kui ajakirjanikud temalt hiljem pärisid, kas ta kavatseb Massaga rääkida, vastas Verstappen: «Ta on ju brasiillane, mida seal arutada.» Brasiilias põhjustas selline lause pahameeletormi, sõna ütlesid sekka ka mitu teist sõitjat. Ka Massa ise hoiatas Verstappenit, et too suupruukimisega ette vaataks, tuletades noorele hollandlasele meelde, et Brasiilia etapp on MM-sarjas veel ees ootamas.

«Tunnen, et pean oma väljaütlemisi selgitama. Kirgliku võidusõitjana olin oma viimases ringis väga pettunud ja andsin emotsionaalse vastuse, mis kisti kontekstis välja,» kirjutas Verstappen Facebooki kontole tehtud postituses. «Ma ei tahtnud mingil juhul solvata Brasiilia rahvast, keda ma väga austan ja kes on minusse alati väga kenasti suhtunud, kui olen nende riiki külastanud. Brasiilia mullune etapp oli üks mu karjääri tipphetki ja oli eriline tunne viibida riigis, kust on vormel-1 sarja jõudnud sellised legendaarsed sõitjad nagu Ayrton Senna, Emerson Fittipaldi ja Nelson Piquet. Palun andestust kõigilt brasiillastelt, keda solvasin.»

Mullusel Brasiilia etapil tõusis rivi tagumisest otsast alustanud Verstappen lõpuks poodiumi kolmandale astmele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles