Video: Chicago Bulls on NBAs tegemas üllatust, mis polegi tegelikult üllatus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwyane Wade (vasakul) viskas Bullsi kasuks 22 punkti.
Dwyane Wade (vasakul) viskas Bullsi kasuks 22 punkti. Foto: Michael Dwyer/AP/Scanpix

Korvpalliliiga NBA play-off'i avaringis on raskes seisus põhiturniiri järel idakonverentsi esimese asetuse saanud Boston Celtics, kes kaotas Chicago Bullsile kodusaalis 97:111 ja on nüüd nelja võidni peetavas seerias 0:2 taga.

Eksperdid arvasid juba enne seeriat, et Bullsil võib Celticsi vastu võimalusi tekkida, sest Bostoni klubi suureks miinuseks on lauavõitlus ja kui liider Isaiah Thomas välja arvata, siis ka individuaalne skoorimine. Celticsi esitustele pole hästi mõjunud ka Thomase õe hukkumine laupäevases liiklusõnnetuses.

Kui pühapäevases avamängus suutis leinav Thomas visata 33 punkti, siis ööl vastu tänast piirdus 175 cm pikkune tagamees 20 punktiga. Väljakult olid ta visked 15/6 ja vabaviskeid tabas ta enda kohta haruldaselt kehvalt – 13 üritusest tabas vaid 7. Põhihooajal jäi tema keskmiseks punktisaagiks 28,9.

Chicagole tõid Jimmy Butler ja Dwyane Wade 22 punkti, play-off'iks on heasse hoogu tõusnud ka vastuoluline mängujuht Rajon Rondo, kelle arvele jäi 11 punkti, 9 lauapalli, 14 resultatiivset söötu ja 5 vaheltlõiget. Seeria kaks järgmist mängu peetakse Chicagos.

Bullsi staarid Celticsi vastu:

Kahes paaris on avamängude järel seis 1:1 viigis. Toronto Raptorsi tagapaar Kyle Lowry – DeMar DeRozan suutis eelmise kohtumise häbi maha pesta, sest duo vedamisel suutis Raptors kodusaalis alistada Milwaukee Bucksi 106:100. DeRozani arvele jäi 23 punkti ja Lowry viskas 22 silma. Bucksi liider Giannis Antetokounmpo kogus 24 punkti, 15 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu.

Los Angeles Clippers alistas ilma vigastatud tsentri Rudy Gobert'ita mänginud Utah Jazzi kodus 99:91. Clippersit vedas nende suur kolmik - Blake Griffini arvele jäi 24 punkti, Chris Paul viskas 21 punkti ja andis 10 resultatiivset söötu ning DeAndre Jordan võttis lisaks 18 punktile maha 15 lauapalli.

NBA play-offʼi avaringi paarid

Idakonverents (sulgudes asetus):

Boston Celtics (1) – Chicago Bulls (8) 0:2
Cleveland Cavaliers (2) – Indiana Pacers (7) 2:0
Toronto Raptors (3) – Milwaukee Bucks (6) 1:1
Washington Wizards (4) – Atlanta Hawks (5) 1:0

Läänekonverents:

Golden State Warriors (1) – Portland Trail Blazers (8) 1:0
San Antonio Spurs (2) – Memphis Grizzlies (7) 2:0
Houston Rockets (3) – Oklahoma City Thunder (6) 1:0
Los Angeles Clippers (4) – Utah Jazz (5) 1:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles