Rünnakul pidurdamatu Juhkami vedas koduklubi tiitlist ühe võidu kaugusele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Teppan (keskel) ja Martti Juhkami (paremal) Hypo Tiroli särkides.
Renee Teppan (keskel) ja Martti Juhkami (paremal) Hypo Tiroli särkides. Foto: cev.lu

Austria meistrivõistluste järjekorras neljandas finaalmängus jäi kolmes geimis peale Martti Juhkami ja Renee Teppani koduklubi Innsbrucki Hypo Tiroli, asudes seeriat mängudega kolm-üks juhtima ja jõudes tiitlist seega ühe võidu kaugusele. Suurepärase etteaste teinud ja rünnakul pidurdamatu olnud Juhkami kogus viimatitoimunud vastasseisus koguni 21 punkti. Oliver Venno kodumeeskond pidi Türgi meistrivõistluste 5.-8. koha seeria korduskohtumises leppima kaotusega. 

Finaalseeria neljandas vastasseisus koduliiga suurimat konkurenti Bleiburgi SK Posojilnica Aich/Dobi võõrustanud tiitlikaitsja Tirol pidi avageimi võitmiseks tõsiselt pingutama, kui 25:25 viigiseisult nopiti siiski kaks järjestikust punkti. Mängu lõpuks särasid tablool kodupubliku lemmiku 3:0 (25, 17, 21) võidunumbrid, millega asuti nelja võiduni peetavat seeriat kolm-üks juhtima. Rünnakul suurepärase 61-protsendilise (28-st 17) efektiivsusega tegutsenud Juhkami kogus üleplatsimängijana 21 (+16) punkti. Lisaks 17 rünnakupunktile tõi nurgaründaja kolm punkti blokis ja ühe pallingul. Teppan eilses võidumängus väljakul ei käinud, vahendas volley.ee.

Juhkami sõnul sai otsustavakse esimese geimi lõpp ja teise algus. «Mängu alguses oli tihe võitlus, aga panime oma sõna maksma. Teadsime, et kui teises geimis hästi minema saame, siis on nad murtud ja nii ka läks. Pidasime mänguplaanist kinni ja ei lasknud ennast üllatada. Tegime korralik esituse ja nüüd on vaja pühapäeval 100%-lise keskendumisega peale minna, et enam kaotusega tagasi ei tuleks,» kommenteeris eilset vastasseisu Juhkami. 

Nelja võiduni peetava finaalseeria viies vaatus on kavas pühapäeval Bleiburgis. 

Türgi kõrgliigas ei suutnud Venno koduklubi Ankara Maliye Milli Piyango kohta 5.-6. koha mängudele veel kindlustada, kui 5.-8. koha seeria korduskohtumises jäädi võõrsil 0:3 (-18, -21, -23) alla Istanbuli BBSK võistkonnale. Rünnakul kahvatult esinenud Eesti koondislane realiseeris 32-st tõstest vaid 9, näidates seega 28-protsendilist efektiivsust. Blokis tõi eestlane kolm ja pallingul ühe punkti. 

Kahe võiduni peetava seeria otsustav kolmas kohtumine toimub avavaatuses 3:2 (14, -24, -22, 15, 8) võidu saavutanud Maliye Milli Piyango koduväljakul. Reedese vastasseisu võitja saab õiguse mängida viiendale kohale, kaotaja hakkab püüdma seitsmendat kohta. Põhiturniiri lõpetas Ankara meeskond viiendana ja Istanbuli esindus kaheksandana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles