Eestlane hakkab mängima maailma ühe parema korvpalluri üles kasvatanud ülikoolis

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Jurkatamme tervitus San Francisco ülikooli kodulehel.
Taavi Jurkatamme tervitus San Francisco ülikooli kodulehel. Foto: USF

USAs asuv San Francisco ülikool teatas, et tuleval hooajal hakkab nende eest mängima 19-aastane eestlane Taavi Jurkatamm. 204 cm pikkune ääremängija sai senini mängukogemust Audentese meeskonnas.

Eesti meistriliigas jäid Jurkatamme keskmisteks näitajateks sel hooajal 13,5 punkti ja 7,1 lauapalli.

San Francisco ülikool on USA korvpallis tuntud eelkõige kui Bill Russelli koduülikool. 206 cm pikkune Russell võitis NBAs Boston Celticsi ridades koguni 11 meistritiitlit ja erinevad korvpallivaatlejad liigitavad teda läbi aegade kahe kuni kümne parima korvpalluri hulka. Puutumata on vaid Michael Jordani positsioon.

Kareem-Abdul Jabbar, LeBron James, Magic Johnson, Larry Bird, Tim Duncan ja Wilt Chamberlain võivad, aga ei pruugi Russellist etemad olla. Argumente on ka Shaquille O'Nealil, Oscar Robertsonil, Hakeem Olajuwonil ja kõige fanaatilistematel Kobe Bryanti toetajatel, aga üldiselt on Russell NBA-d jälginud korvpallisõprade hinnagul absoluutses tipus ja läbi aegade esikümnest on teda raske välja puksida.

Bill Russell. Foto: Danny Moloshok/Reuters/Scanpix
Bill Russell. Foto: Danny Moloshok/Reuters/Scanpix Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Aastatel 1956-1969 NBAs mänginud Russell valiti NBAs 12 korral Tähtede mängule ja hangitud lauapallide arvetuses jääb ta alla vaid Wilt Chamberlainile. Omal ajal oli ta ka NBA selgelt parim kaitsemängija. Kuulsamatest NBA palluritest on San Franciso ülikoolist võrsunud veel K.C. Jones, Bill Cartwright ja Ime Udoka.

Alates 2016. aastast San Francisco meeskonda juhendav Kyle Smith selgitas Jurkatamme värbamist nii: «Oleme väga õnnelikud, et Taavi meie programmiga liitub. Ta on meie jaoks järjekordne eesliinimängija, kes suudab tegutseda mitmel positsioonil. Ta suudab oma tagamängija-oskustega tagaliini pallureid enda peale tõmmata ja oskab eemalt visata. Ta on tõestanud, et suudab FIBA mängudes kaugviskeid tabada ja kuna NCAA mängudes onkolmepunktijoon poole meetri võrra lähemal, siis peaks ta hästi kohanema. Tema koondisemängude kogemus on vajalik, et ta saaks NCAA Läänekonventsi meeskondade stiiliga kohaneda.»

Viimasel ajal on San Fancisco siiski otsustavaid mänge kõrvalt vaadanud, sest NCAA finaalturniirile jõuti viimati 1998. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles