Dortmundi meeskond elas nädal pärast pommirünnakut üle uue hirmuhetke

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi mängijad Marco Reus (vasakul) ja Matthias Ginter kurvastavad kaotuse üle.
Dortmundi mängijad Marco Reus (vasakul) ja Matthias Ginter kurvastavad kaotuse üle. Foto: BORIS HORVAT/AFP/SCANPIX

Nädala eest pommiplahvatuse üle elanud Dortmundi Borussia meeskond sai eile õhtul enne veerandfinaali korduskohtumist Monacoga järjekordse ehmatuse osaliseks, kui politsei nende bussi paarkümmend minutit ilma selgelt nähtava põhjuseta kinni pidas.

Meeskond valmistus poolteist tundi enne kohtumist mängule sõitma ja istus juba bussis, kuid peatreeneri Thomas Tucheli sõnul muuts siis olukord kummaliseks. «Politseinikud olid bussi ümber, tänav oli tühi. Aga me ei liikunud sentimeetritki,» vahendab BBC Tucheli sõnu.

Mõistagi mõjus selline olukord Dortmundile rusuvalt, sest nädala eest plahvatas nende bussi kõrval kolm pommi ja kaitsja Marc Bartra sai vigastada. «Kõik jäid haudvaikseks. Ei olnud eriti hea tunne,» lausus Tuchel. «Pärast nädal varem juhtunut ei taha sa kindlasti täpselt samas olukorras olla. Seisime 16-17 minutit.»

Hilinemise tõttu algas ka kohtumine viis minutit plaanitust hiljem. Monaco lõi esimese 17 minutiga kaks väravat ja kustutas sellega lõplikult Dortmundi lootuse poolfinaali pääseda. Viimaks jõudis Monaco edasi koondtulemusega 6:3.

«Mulle tundus, et olime mängu eel keskendunud ja rõõmsad. Siis muutus järsku kõigi meeleseisund,» nentis Tuchel. Peatreeneri sõnul ei mõjutanud toimunu küll teda, ent «võis mõjutada» mängijaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles