Fotod: president Kaljulaid kohtus Maailma Purjetamisliidu asepresidendiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

II Eesti Purjetamise Kongressi eelõhtul kohtusid Eesti Jahtklubide Liidu ja Maailma Purjetamisliidu juhid president Kersti Kaljulaidiga, et arutada purjetamise mõju üle majandusele, regionaalpoliitikale, haridusele ja Eesti ühiskonnale tervikuna.

Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein märkis, et purjetamine suudab mõjutada ühiskonda erinevatel tasanditel. «Purjetamisel on otsene mõju ettevõtlusele, turismile, SKP-le, regionaalarengule. Loomulikult pakub purjetamine ka suurepäraseid võimalusi liikumisharrastuseks, rääkimata tippspordist, kus eestlased on läbi ajaloo olnud väga edukad. Seega on purjetamine laiemalt vaadates kogu ühiskonnale oluline valdkond. Mereriigina, kellel on veepiiri rohkem kui maismaapiiri, annab see meile olulise eelise, mida targalt rakendades võidab kogu ühiskond. Omavalitsustel, riigil ja erakapitalil tasub toetada väikesadamate arendamist ning purjespordikoolide rajamist mere- ja siseveekogude äärsetesse omavalitsustesse,» ütles Elstein.

President Kaljulaidiga kohtusid Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein, Maailma Purjetamisliidu World Sailing asepresident Nadine Stegenwalner ja kommertsdirektor Hugh Chambers, Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Arnout Lugtmeijer, alaliidu peasekretär Ott Kallas, arenduskomisjoni liige Väino Hallikmägi ning mitmed teised purjetamiskogukonna esindajad.

Maailma Purjetamisliidu kommertsdirektor Hugh Chambers avaldas tänu, et president Kaljulaid purjetajate delegatsiooni võõrustas. «See on meie jaoks suur au ja ühtlasi näitab, et purjetamist võetakse Eestis tõsiselt ning alal on Eestis tugev kandepind ja head arenguvõimalused,» ütles Chambers.

Maailma Purjetamisliidu asepresident Nadine Stegenwalner rõõmustas, et president Kaljulaid tundis huvi noortepurjetamise vastu. «Noortepurjetamise arendamine on World Sailingu üks prioriteete. Ka Eesti Purjetamise Kongressil on fookuses purjetamis- ja mereharidus ning noorte toomine purjetamise juurde,» lausus Stegenwalner.

Reedel, 21. aprillil Tallinnas Kumus toimuvale II Eesti Purjetamise Kongressile kogunevad maailma ja lähiriikide purjetamiskogukonna, riigi ja kohalike omavalitsuste esindajad, et rääkida purjetamise ja väikelaevanduse mõjust majandusele, purjetamisharidusest ning purjetamise kui saavutus- ja hobispordi arendamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles