Klitškoga suures duellis kohtuv Joshua plaanib juba uut supermatši

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua.
Anthony Joshua. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix
  • Joshua tahtis Furyga kohtuda juba sel suvel

29. aprillil toimub viimase kümnendi üks oodatumaid üliraskekaalu poksimatše, kui Wembley staadionil kohtuvad IBFi meistrivöö omanik Anthony Joshua ja ala pikaaegne valitseja Vladimir Klitško. Samas plaanib 27-aastane Joshua juba järgmist supermatši.

Joshua ja Klitško vahel lähevad lisaks IBFi meistrivööle jagamisele WBA ja IBO meistrivööd. Kõik nimetatud kolm vööd ja lisaks neile veel ka WBO meistrivöö sai 2015. aastal enda valdusesse Tyson Fury, kes pidi lõpuks kõik ilma võitluseta loovutama.

Nüüd on Fury teatanud, et ta plaanib ikkagi ühel päeval ringi naasta. Muuseas sooviks ta kohtuda kaasmaalase Joshuaga. Sama soovi on avaldanud ka Joshua. Viimase arvates oleks see isegi suurem duell, kui tema eesootav matš Klitškoga. Tegemist olevat briti sõnul üldse suurima matšiga, mis praegu tema jaoks võimalik oleks.

«Mul oli suveks plaanis suur matš Tyson Furyga, kuid tal olid teised plaanid. Seega tuli need mõtted edasi lükata. Kui ta tippsporti naaseb, siis ma olen ootamas,» teatas Joshua Suurbritannia meediale. «Kas ma tahan, et ta tippsporti naaseks? Loomulikult!»

«Kui oleks minu teha, siis see matš toimuks juba sel suvel. Sellised on minu mõtted,» lisas ta veel.

27-aastane Joshua on senise profikarjääri jooksul pidanud 18 matši ja need kõik ka võitnud. Seejuures on Joshua võitnud kõik matšid nokaudiga ja kõige kauem on ta ringis veetnud ainult seitse raundi.

41-aastasel Klitškol on profina koos 64 võitu, 53 nokauti ja 4 kaotust.

Furyl seni ainult võidud

Praegu võistluskeelu all olev 28-aastane Fury on profina ringis käinud 25 korda ja alati väljunud sealt võitjana. 18 duelli on ta võitnud nokaudiga.

Fury kannab praegu ajutist võistluskeeldu. Furyle pandi keeld peale, kuna mees tunnistas avalikult, et kasutas regulaarselt kokaiini.

Lisaks on veel lahenduseta küsimus seoses kaks aastat tagasi antud väidetava positiivse dopinguprooviga.

Ajutist võistluskeeldu kandev Tyson Fury ei ole praegu just parimas vormis.
Ajutist võistluskeeldu kandev Tyson Fury ei ole praegu just parimas vormis. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles