Järelvaadatav: hädasti võitu vajanud Infonet Paidele ei halastanud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas pidid laupäeval 9. vooru viimases mängus vastamisi minema tiitlikaitsja Infonet ja Paide Linnameeskond. Ekstreemsete ilmastikutingimuste tõttu lükati kohtumine aga päeva võrra edasi, pühapäevale. Hädasti võitu vajanud Infonet Paidele ei halastanud ja võitis koguni 6:1, kaks väravat lõid nii Albert Prosa kui ka Jevgeni Harin. Ühe tabamuse lisasid Kirill Nesterov ja Artur Rättel, Paide auvärava lõi 90. minutil Michael Lilander. Tiitlikaitsja Infonet on liigatabelis üheksa vooru ehk hooaja esimese veerandi järel 13 punktiga viiendal, Paide 10 punktiga nende järel kuuendal kohal.

Enne mängu:

Mis vaevab tiitlikaitsjat?

Infonet on kaheksa mänguga saanud juba neli kaotust, jäädes seejuures alla kõigile kolmele peakonkurendile ehk Levadiale, Florale ja Kaljule. Lisaks kaotati Tammekale ja viimati tehti kodus pettumust valmistav viik Sillamäega. Eelkõige on Infonet ilmselt hädas tiitli kaitsmisest tulenevate vaimsete pingetega, sest mängupilt on enamikus kohtumistes olnud korralik.

Paide edu kaks keskset saladust

Hooaja oma mängu leidmisega alguses suures hädas olnud ja suureskoorilisi kaotusi saanud Paide on ree peale saanud suuresti tänu kahele mehele. Kogenud Andre Frolovi vigastusest tervenemine on andnud noortele kaaslastele vajalikku enesekindlust. Tema kõrval on selle hooaja noormängijatest esile kerkinud 18-aastane Magnar Vainumäe, kes oli enne tänavust hooaega meistriliigas platsil käinud täpselt nelja minuti jagu. Seni on Vainumäe aga näidanud silmatorkavat küpsust ning aidanud meeskonda lisaks mängu juhtimisele ka nelja värava ja ühe väravasööduga.

Kes löövad väravaid?

Paide suurim väravakütt ongi Vainumäe, lisaks talle on ühe värava kirja saanud veel vaid Jasper Uwaegbulam. Infoneti suurimad väravakütid on nelja tabamusega Albert Prosa ja Jevgeni Harin, kuid nagu näitas eelmine mäng, kus mõlemad jala valgeks said, vajab Infonet punktide noppimiseks ennekõike kaitse lukku keeramist. Senises kaheksas kohtumises on suudetud vastaseid nullil hoida vaid kaks korda ning sedagi tabeli tagumisse otsa kuuluvate Tuleviku ja Vapruse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles