Mariel Gregor: Kel tähelepanu all käsi värisema hakkab, sel pole tippsporti asja

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariel Gregor.
Mariel Gregor. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

VÕRKPALL. Suurte mängude eel peab sportlane maksimaalselt keskendunud olema. Aga mida teha, kui konkureeriva meeskonna treener mõne mehe keskendumise kiitmise ja värbamissooviga ära rikub? Või kui mängija leiab klubihooaja otsustava mängu eel oma nime rahvusmeeskonna kandidaatide seast ega suuda eneseimetlusest enam üle olla?

Eile avalikustati võrkpalli rahvusmeeskonna koondise kandidaatide pikem nimekiri. Sealt leiab peale piiri taga palliva tuumiku ka Eesti meistrivõistluste finaalseerias osalevate Tallinna Selveri ja Tartu Bigbanki mängijaid ning ka Balti liiga finaalturniiril osalenud Rakvere ja Pärnu mehi. Koondise list ilmubki enamasti kevadel. Igati loogiline, sest koondise laager algab õige pea.

Kuigi tegu on vähemalt Eesti mõistes tippmeeskondade ja tippspordiga, ei suuda mõned mängijad kuuldavasti säärase tähelepanuga toime tulla. Enda nime võimalike koondislaste seast leidmine võtab käe värisema ja keskendumine kaob.  

Mõnel Eesti treeneril olevat aga komme aeg-ajalt tähtsamate kohtumiste eel konkurentide mängijatele helistada ja neile mesijuttu ajades uue hooaja kohta maad uurida. Seegi pidavat mängijate esitust kõvasti pärssima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles