Tänak Argentiina ralli eel: tore, et kruusa peale tagasi pääseme (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Korsika MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Korsika MM-rallil. Foto: Timo Anis

Rallisõitja Ott Tänakule pole Argentiina ralli seni kuigi armuline olnud ja eestlase parim tulemus on 2012. aastal välja sõidetud 10. koht. Sellest hoolimata loodab M-Spordi Fordiga sõitev Tänak koos kaardilugeja Martin Järveojaga teisel pool maakera korralikku kiirust näidata.

«On hea tunne kruusateedele tagasi pääseda, aga Argentiina ralli on meie jaoks suur väljakutse. Mulle meeldivad kiired rallid, aga just sellised, kus on võimalik ühelt teepervelt teisele libiseda. Siin pole võimalik seda teha, sest alati võib millegi otsa sõita. Teised autod võivad tee peale suuri kive tassida ja alati tuleb silmad lahti hoida. Tuleb teada, milliseid riske võtta ja millistest hoiduda,» rääkis ta M-Spordi kodulehele.

«Mul pole varasemalt Argentiinas kuigi suurt õnne olnud, aga oleme teinud palju selleks, et siin paremaks saada. Oleks tore, kui suudame sel korral kõik paika saada. Eelmisel nädalal oli meil hea test - töötasime juhitavuse ja roolitunnetuse parandamise nimel. Ootan järgmist nädalavahetust ja usun, et meil on märkmisväärne võimalus teha Argentiinas kena tulemus,» lisas ta.

M-Spordi boss Malcolm Wilson avaldas lootust, et kruusaralli aitab Tänakul enesekindlust tõsta. «Otil pole Argentiinas kuigi hästi läinud, aga ma ei usu, et see teda segab. Kruusal sõitmine peaks tema enesekindluse taas lakke tõstma,» lausus britt.

Argentiina ralli sõidetakse 27.-30. aprillini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles