Galerii: Eesti jäähokikoondise uus peatreener tuleb Kanadast (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jäähokikoondise uueks peatreeneriks saab Kreeka juurtega kanadalane Spiros Anastasiadis, kes on varem abitreenerina juhendanud näiteks Lõuna-Korea koondist. Senine juhendaja Jussi Tupamäki lahkub ametist pärast pühapäeval algavat MM-turniiri ja siirdub tööle Austriasse.

Eesti koondisega on uuel juhendajal leping üheks aastaks, võimaluse korral saab seda veel aasta võrra pikendada.

Anastasiadis on vaid 31-aastane, ent treeneritööd teinud juba üheksa aastat. Ta on juhendanud näiteks Detroit Red Wingsi tütarmeeskonda Grand Rapids Griffins, mis mängis AHLis.

Ta jätkab tööd Kanada ülikoolimeeskonnaga CIS Lethbridge ja hakkab Eestis käima viis-kuus korda aastas. Sarnaselt oma eelkäijale saab temastki Eesti Jäähoki Liidu peatreener, kes lisaks meestekoondisele koolitab treenereid ja hoiab ka noortel silma peal.

«Tahtsin jätkata rahvusvahelisel tasemel ja kui Lõuna-Korea koondisega leping lõppes, vaatasin ringi. Eesti kasuks otsustasin kohe kui pakkumise sain. Käisin siin Lõuna-Koreaga 2015. aastal mängimas ja juba siis jäi hea mulje,» sõnas uus juhendaja. 

Alaliidu president Rauno Parras ütles, et pärast Soomest pärit Tupamäkit tahtis alaliit võtta uue lähenemise ja nii otsustati otsida peatreenerit just Kanadast. «Spirose puhul oli esimene kontakt kohe väga meeldiv ja kui nägin tema soovitajaid (kes on tunnustatud NHLi treenerid-toim.), siis kaua ei kahelnud. Ja ta on oma Kanada ülikoolimeeskonna viinud kahe aastaga viimaselt kohalt tegijate sekka,» rääkis Parras.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles