NHList unistav kanadalane tuleb Eesti hokit uueks looma

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spiros Anastasiadis.
Spiros Anastasiadis. Foto: SANDER ILVEST/

Eesti jäähokikoondise etteotsa asub noor kanadalane Spiros Anastasiadis, kelle suurem eesmärk on jõuda unelmateliigasse NHL. Tema mentorite ja soovitajate seas on sellised oma ala tipud, nagu Toronto Maple Leafsi peatreener Michael Babcock ja Detroit Red Wingsi juhendaja Jeff Blashill.

Need nimed olid lõplik kaalukeel ka Eesti Jäähoki Liidu presidendi Rauno Parrase jaoks. Lisaks Anastasiadise enda huvi, varasem kogemus ja ambitsioon.       

Alaliidu president Rauno Parras ütles, et pärast Soomest pärit Tupamäkit tahtis alaliit võtta uue suuna ja nii otsustati otsida peatreenerit just Kanadast. Kasutati kõiki kontakte, mis kellelgi olid. «Spirose puhul oli esimene kontakt kohe väga meeldiv ja kui nägin tema soovitajaid, siis kaua ei kahelnud,» rääkis Parras. Kanadalasega sõlmiti aastane leping võimalusega seda veel aasta võrra pikendada.

Kreeka juurtega, ent Kanasas sündinud ja kasvanud Anastasiadis on küll vaid 31-aastane, aga treeneritööd teinud juba aastaid. 

Sealjuures eespool mainitud tipptreenerite kõrval. Ta on juhendanud näiteks Detroit Red Wingsi tütarmeeskonda Grand Rapids Griffins, mis mängis AHLis. Rahvusvahelisel tasemel oli Lõuna-Korea koondise abitreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles