Leinas Astana meeskond ja Kangert asuvad siiski starti

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michele Scarponi hukkus treeningul pärast kokkupõrget veoautoga.
Michele Scarponi hukkus treeningul pärast kokkupõrget veoautoga. Foto: Cristian Ballarini/AP/Scanpix

Rattamaailma tabas laupäeval valus kaotus, kui treeningul hukkus Astana meeskonna rivistusse kuulunud 37-aastane Michele Scarponi. Sügavast leinast hoolimata tuleb Astana tiim siiski starti tänasel Liege-Bastogne-Liege ühepäevasõidul.

Astana meeskond kinnitas, et starti tullakse ja võistkonna liidrina läheb rajale Jakob Fuglsang. Võistlustulle on asumas ka Astana ridadesse kuuluv Tanel Kangert, kirjutab cyclingnews.com.

Kaheksaliikmeline Astana tiim stardib võistlusele esimesena. Sellele eelneb ka minutiline leinaseisak. Laupäeva õhtul toimunud võistluse esitlusel olid kohal Astana võistkonna spordidirektorid, kuid ratturid jätsid ürituse vahele.

Lisaks Fuglsangile ja Kangertile asuvad Astana meestest starti Pello Bilbao, Andrei Grivko, Aleksei Lutšenko, Luis Leon Sanchez, Nikita Stalnov ning Dario Cataldo.

2011. aastal Giro d’Italia võitnud ja ka tänavuseks Giroks meeskonna esinumbriks nimetatud Scarponi tegi laupäeval Itaalia keskosas trenni, kui talle sõitis otsa veoauto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles