Klitško – Joshua tiitlimatš kordab kahe ajaloolise poksiduelli saavutust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško. Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS/Scanpix

Profipoksis on keskseks linnaks olnud ikka Las Vegas, kus on läbi aastakümnete peetud suuri tiitlimatše. Üliraskekaalus enda käes IBFi meistrivööd hoidev Anthony Joshua usub, et suuri rahasummasid on võimalik kokku lüüa ka Euroopas poksides. Joshua eelseisev matš Vladimir Klitškoga ongi selle tõestuseks.

Klitško ei ole karjääri jooksul USAs just eriti populaarne olnud ja seetõttu ei ole ta jõudnud ka selliste honorarideni nagu omal ajal näiteks Mike Tyson või kergkeskkaallane Floyd Mayweather juunior, kirjutab PA Sport.

Joshua ja Klitško heitlus IBFi, WBA ja IBO meistrivöödele on aga tõmmanud tähelepanu ka USAs. Nii näidatakse 29. aprillil Wembley staadionil peetavat matši nii HBO kui ka Showtime’i eetris.

Nimetatud kaks suurt telekanalit on korraga ühte poksimatši näidanud varasemalt ainult kahel korral. Omal ajal näitasid mõlemad korraga Lennox Lewise ja Mike Tysoni duelli ning 2015. aastal oli mõlema eetris «Sajandi matšiks» tituleeritud Floyd Mayweatheri ja Manny Pacquiao matš.

«Varem oli Las Vegas selline koht, kus tahtsin kindlasti poksida. Enam see nii ei ole. Siin (Londonis) on ka hea,» teatas Joshua. «Mulle tundub, et Suurbritanniat on liigselt alahinnatud. Enam ei pea minema USAsse, et olla tõsiseltvõetav poksija. Nüüd võiksid nemad siia poksima tulla.»

«Vaadake, milline leping meil õnnestus teha HBO ja Showtime’iga. Seejuures ei ole ma ju kunagi USAs poksinudki,» lisas ta veel. «Parema meelega tahaksin ma kunagi poksida Aafrikas nagu tegid Muhammad Ali ja George Foreman.»

27-aastane Joshua on senise profikarjääri jooksul pidanud 18 matši ja need kõik ka võitnud. Seejuures on Joshua võitnud kõik matšid nokaudiga ja kõige kauem on ta ringis veetnud ainult seitse raundi.

41-aastasel Klitškol on profina koos 64 võitu, 53 nokauti ja 4 kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles