Eesti koondislane ründas Prantsusmaa poolfinaalis sajaprotsendiliselt

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Tammemaa
Timo Tammemaa Foto: Ardi Truija

Prantsusmaa võrkpalli meistrivõistluste esimene poolfinaalkohtumine Toulouse Spacersi ja Nice meeskonna vahel lõppes kiirelt 3:0 (17, 18, 22) Timo Tammemaa koduklubi Toulouse´i kasuks. Poolfinaalseeriaga alustasid ka Anna Kajalina ja Kert Toobali koduklubi. 

Tammemaa mängis koduväljakul ligi 3500 pealtvaataja ees Nice´i vastu haruldaselt hästi. Saarlane sai kuus tõstet ja punktistas need kõik. Lisaks tegi ta kolm serviässa ja kaks tõhusat blokki. Kokku 11 punkti, mis oli meeskonna kolmas tulemus. Nice´i diagonaal ja kogu Prantsuse liiga resultatiivsemaid mehi, lätlane Hermans Egleskalns, jäi seekord varju – temalt samuti 11 punkti, vahendas volley.ee.

Põhiturniiri lõpetas Toulouse kuuenda kohaga, Nice seitsmendana. Mõlemal on šanss võita medal. Korduskohtumine toimub 25. aprillil Nice´is.

Naiste kõrgliigas pidi Anna Kajalina koduklubi Saint-Raphaël (põhiturniiri kuues) poolfinaalseeria esimeses vaatuses leppima valusa kaotusega, kui võõrsil tunnistati põhiturniiril teiseks tulnud Le Cannet'i nappi 3:2 (-23, 19, -23, 24, 12) paremust. Külaliste teiseks skooritegijaks tõusnud Kajalina kogus 20 punkti, millest 15 tulid rünnakul (33%), kolm blokis ja kaks pallingul. Korduskohtumine on kavas 26. aprillil Saint-Raphaëli koduväljakul. 

Meest esiliigas alustasid Kert Toobal ja Rennes Volley poolfinaalseeriat edukalt, kui Eesti koondislase koduklubi jõdis kodupubliku abiga 3:0 (16, 19, 16) võiduni Plessis-Robinsoni üle. Kogu mängu platsil viibinud Toobal panustas võitu kaks punkti. Põhiturniiri lõpetas Rennes kolmandana ja Plessis-Robinson seitsmendana.  

Nii naiste kui meeste poolfinaalseeriad peetakse kahe võiduni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles