Kas Alonso «piinad lõppevad» ehk mees taasliitub kunagise tööandjaga?

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso pole McLareni meeskonnas rahul.
Fernando Alonso pole McLareni meeskonnas rahul. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Vormel-1 meeskonna tegevdirektor Cyril Abiteboul rääkis portaalile Autosport, et nende tiim ei tee «hulle» lubadusi, et värvata enda ridadesse järgmiseks hooajaks tagasi nii aastatel 2003–2006 kui ka hooajal 2008–2009 nende värvides sõitnud kahekordset maailmameistrit Fernando Alonsot, kes pole McLareni meeskonnas õnnelik.

Abiteboul kutsus hispaanlast üles kannatlikkusele. «Ma ei ela minevikus,» ütles Renault tegevdirektor Autospordile, kui temalt küsiti, kas ta oleks valmis Alonso 2018. aastal enda meeskonda võtma. «Alustasin tööd vormel-1 sarjas, kui Flavio (endine Renault’ meeskonna juht Flavio Briatore - toim) ning Fernando kuulusid ühte tiimi, mistõttu tekitab see periood minus hulganisti emotsioone. Ent vahepeal on asjaolud muutunud ning meie koosseis peab olema tulevikule suunatud,» viitas Abiteboul hispaanlasele, kes on juba 35-aastane.

«Ma ei usu, et suudame järgmisel aastal võidelda tiitli nimel. Seega vajame pilooti, kes suudab meid piisavalt aidata tiitlivõidu nimel. Kui vaadata meie arengut, siis loodetavasti küündime kõige tugevamate meeskondade tasemele umbes kahe aasta pärast, sest siis on kõik uute reeglitega harjunud ning õppinud enda jaoks selgeks kindlad nipid. Seejuures pääseb maksvusele tõik, et siis peab sul olema tipptasemel sõitja, kes on võimeline eeldused tulemuseks vorpima. Ent me ei kavatse teha hulle otsuseid, sest oleme enda olukorraga kursis ning peame tegema kaalutletud otsuseid» rääkis ta.

Alonso on lubanud McLarenile, et ei lahku nende juurest enne suve, misjuures Renault peab läbirääkimisi oma praeguste pilootide Nico Hülkenbergi ja Jolyon Palmeriga. Kolme etapi järel hoiab Hülkenberg sarjas kahe punktiga 13. kohta, Palmeril ning Alonsol pole õnnestunud ühtegi punkti veel teenida.

Vormel-1 sarja järgmine etapp toimub juba sellel nädalavahetusel, kui sõidetakse Sotšis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles