Emotsioonitu Rüütli: eks varem on ka üht ja teist võidetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kui Eesti jalgpallikoondis sügisel Serbias ajaloolise 3:1 võidu sai, mõtlesid paljud, et triumf oli vaid väike sähvatus, mis niipea ei kordu. Eile tõestas Eesti, et suured võidud pole enam vaid juhus. Kahekordne maailmameister Uruguay alistus 2:0.



Tunnistust sellest, et Eesti võite endast nimekamate üle ei saa enam pidada maailmaimeks ja see just nagu peakski olema normaalne, annab Eesti koondise peatreeneri Tarmo Rüütli käitumine pressikonverentsil. Mees astus sisse stoilise rahuga, nagu oleks alistatud mõni kääbusriik.

«Loomulikult on võit tore, kuid sellist rõõmupidu nagu tribüünidel pingil küll polnud,» märkis Rüütli, vihjates, et mõtleb eelkõige teisipäeval peetavast EM-valikmängust Serbiaga, kus kaalul juba punktid. «Eks varemgi on ühte ja teist võidetud. Me püüame alati oma tööd võimalikult hästi teha. Minu mõtted olid kohtumise lõpus veidike juba järgmisel mängul.»

Kohtumisele eelnenud nädalal lootsid mõlemad meeskonnad, et ilmataat halastab ja lubab matši pidada normaalsetes tingimustes, kuid lõunast hakkas kõik viltu vedama.
Raske on ette kujutada, mida Uruguay koondislased hotelliaknast välja vaadates ja tugevat lumesadu nähes mõelda võisid, kuid kindel on see, et rõõmsad nad ei olnud.

Niigi paistsid lõunamaalt pärit külalised terve nädala silma sellega, et taevaluugi avanedes haarati otsemaid videokaamera, et kodus näidata, kus «lapimaal» nad reisil käisid.

Tegelikult oli ilm eile väga muutlik – võimas lumesadu vaheldus selge taeva ja sillerdava päikesega ja nii püsis lootus, et ehk jalgpallijumal siiski naeratab ning sadu lakkab enne kui Lilleküla staadioni väljakukate eemaldatakse.

Kuigi mäng mööduski ilma suurema sajuta, kattis enne kohtumist väljakut õrn lumevaip, mis Rüütli sõnul mängis kaardid kodumeeskonnale.

«Kindlasti olid tingimused meile kasuks, kuna ei lubanud vastasel domineerivalt mängida. Võib-olla ei saanud nad teha kõiki neid käike, mida planeerisid,» arvas Rüütli.
Uruguay loots Oscar Tabarez seevastu ei kavatsenud Eesti ilmastikutingimusi süüdistada – platsil mängis 11 meest 11 vastu ja Eesti oli parem.

«Tingimused olid mõlema meeskonna jaoks võrdsed, me ei hakka selliseid vabandusi otsima,» kinnitas Tabarez, kelle sõnul polnud kaotuse põhjus ka selles, et külalised ei suutnud end vähem nimeka vastase vastu piisavalt motiveerida.

«Kindlasti ei arvanud me, et Eesti on meist kehvem. Nägime videolinte Eesti mängudest Serbia ja Itaaliaga, mis ei jätnud mingit võimalust alahindamiseks. Eesti lihtsalt mängis hästi ja organiseeritult ning kasutas meie eksimused ära,» lisas Tabarez.

Kuigi Eesti oli ka esimesel 45 minutil üsna aktiivne, muutis kohtumise Eesti kasuks keskväljaliidri Konstantin Vassiljevi platsiletulek teise poolaja keskel. Mees lõi värava, andis teisele söödu ja mäng oligi tehtud.

«Mehed olid enne ka tublid, kuid Kostja kehtestas end taas hea löögiga. Kui ei löö, siis väravaid ei tule,» ütles Rüütli, kelle sõnul andis palju juurde tõsiasi, et sõpruskohtumistes on lubatud teha kuus vahetust. «Muudatused andsid palju juurde ja värsketest meestest oli palju abi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles