Williams andis rassistlikule tenniselegendile otsekohese vastuse (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams.
Serena Williams. Foto: David Gray/Reuters/Scanpix

Naiste maailma esireket Serena Williams kommenteeris tema veel sündimata lapse kohta kohatu märkuse teinud Rumeenia tenniselegendi Ilie Nastase väljaütlemist.

Rumeenia ja Suurbritannia naiskondade Fed Cupi kohtumise eel kommenteeris kunagine meeste maailma esireket Nastase ameeriklanna rasedust: «Vaatame, mis värvi ta sündides on. Šokolaad väikese piimaga?»

Williams otsustas kommentaarile vastata omapoolse Instagrami tehtud postitusega. «See on pettumustvalmistav, et elame ühiskonnas, kus sellised inimesed nagu Ilie Nastase saavad teha selliseid rassistlikke kommentaare,» kirjutas Williams.

«Olen juba korra öelnud ning ütlen korra veel: oleme jõudnud nii kaugele, kuid meil on veel nii palju areneda. Oleme murdnud barjääre, kuid neid on veel kõvasti rohkem. Need kommentaarid või ükskõik mis muu ei takista mul armastamast seda, mida ma teen. Ma ei karda sinusuguseid. Näed, ma ei ole argpüks,» jätkas Williams.

«Sa võid mind sõnadega tulistada, võid proovida mind vihaga tappa, kuid tõusen ikka kui õhk,» jätkas Williams.

35-aastane Williams teatas eelmisel nädalal sotsiaalmeedia vahendusel, et ootab last. Detsembris teatas Williams oma kihlusest Redditi ühe asutaja Alexis Ohanianiga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles