Klavan Liverpooli kehvast kaitsestatistikast: see on karm liiga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) Bournemouthi vastu.
Ragnar Klavan (paremal) Bournemouthi vastu. Foto: Jason Cairnduff/Scanpix

Liverpool on Inglismaa kõrgliiga tabeli tippudest endale kõige enam väravaid lüüa lubanud meeskond, kuid Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani sõnul minnakse alati väljakule eesmärgiga taga null hoida.

Liverpool on sel hooajal löönud Inglismaa kõrgliigas 70 väravat, mis on kogu liiga parim näitaja. Samas on lastud endale lüüa 42 väravat. Tabeli esimese seitsme meeskonna seas on see kõige halvem näitaja. Võrdluseks, Chelsea on lubanud endale lüüa 27, Tottenham 22, Manchester City 35, Manchester United 24 väravat.

Mida teha, et otsustavad mängud kaitses korralikult mängida? «Peame töötama tiimina. Meie eesmärk on alati hoida oma värav puhtana, kuid see on jalgpall ning ka teistel meeskondadel on head ründajad,» ütles Klavan. «Sellisel tasemel võib värav sündida ühe hetkega, nii lihtsalt on. See on karm liiga, eksimused karistatakse kohe ära. Kõige kõrgemal tasemel jalgpall nii käibki.»

Viimasel ajal on Liverpooli peatreener Jürgen Klopp kasutanud kolme keskkaitsjaga mänguplaani. Eestlasel selle vastu midagi pole. «Hea teada, et meil on ka selline võimalus. Saame alati kaitseformatsiooni vajadusel vahetada. Minu jaoks see probleem pole, sest olen nii koondises kui ka eelnevates klubides selliselt mänginud,» jätkas Klavan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles