Tabel: möödasõitude arv on vormel-1 võrreldes mullusega drastiliselt vähenenud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: ALY SONG/Scanpix

Red Bulli noor vormeliäss Max Verstappen naudib tänavust vormel-1 hooaega, sest möödasõitmine on tema jaoks taaskord lõbus.

Tänavuseks aastaks tehtud reeglimuudatused muutsid vormelid kiiremaks ning pidurdusmaad omakorda lühemaks. Muudatused on kaasa toonud selle, et konkurentidest möödumine on varasemast suurem väljakutse.

Autosport toob välja esimese kolme etapi statistika, mis näitab, et möödasõitude arv on võrreldes mullusega väga väike (avaringil tehtud möödasõidud ei loe):

 20162017muutus %
Austraalia262

-92,3

Hiina12831

-75,8

Bahrein6632

-48,5

Pärast 2016. aasta esimest kolme etappi oli keskmine möödasõitude arv 73, praegu on see 21. Kui 2011. aastal tutvustati DRSi, tõusis möödasõitude arv 452 pealt 821 peale.

Verstappen püstitas eelmisel hooajal möödasõitude rekordi (78). Tema hinnangul pole DRSist tänavusel aastal nii palju kasu kui varem. Ja see olevat hea asi.

«Sel aastal on raskem mööda sõita, aga see pole halb. Kui sul on uued rehvid, siis sul on ikkagi üks-kaks ringi aega võidelda. DRSist sel aastal väga palju kasu aga pole, aga see ongi palju lõbusam» ütles Verstappen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles