Kas kahekordse maailmameistri hullus või tark käik?

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso käis möödunud nädalavahetusel tutvumas IndyCari masinaga, mille rooli ta istub 28. mai sõidul.
Fernando Alonso käis möödunud nädalavahetusel tutvumas IndyCari masinaga, mille rooli ta istub 28. mai sõidul. Foto: Butch Dill/Scanpix

VORMEL 1. Kahekordne maailmameister Fernando Alonso on jaganud vormel 1 maailma kahte leeri, sest otsustas ühe F1 etapi asemel minna starti hoopis sõidul Indianapolis 500. Hispaanlase ja McLareni meeskonna käitumist on nii kiidetud kui ka laidetud, sest kuigi tiimi käitumine paistab olevat vastus pidevalt jupsivale F1 masinale, on paljude arvates loobumine mainekast Monaco GPst siiski arusaamatu.

35-aastane Alonso šokeeris kõiki oma valikuga juba aprilli keskel, kui teatas, et 28. mail ta Monaco vormel 1 etapile ei lähe, vaid võistleb sel ajal hoopis ühel autospordimaailma suurel võidusõidul ehk Indy500-l. Selleks ajaks oli F1 sarjas sõidetud kaks etappi, mis mõlemad lõppesid Alonsole katkestamisega, sest tema masin ei pidanud sõidule vastu. Nüüd on toimunud ka hooaja kolmas GP, mis jäi kahekordsel maailmameistril jällegi kolm ringi enne lõppu pooleli, sest auto lagunes taas ära.

Ilmselgelt pole kogenud vormelisõitja rahul sellega, et Honda mootor ei suuda konkurentide jõuallikatega sammu pidada, ning tekkinud olukorras paistab Alonso otsus minna Indy500-le igati arusaadavana. Ka McLareni meeskond teatas kiiresti pärast uudise avalikustamist, et tegemist on ühise plaaniga ning nad seisavad kindlalt Alonso selja taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles