Spordimaailma suurimad staarid andnud ala taas tõusuteel

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshuast oodatakse poksimaailma esimest miljardäri. Seni tunneb ta end tähelepanu keskpunktis hästi.
Anthony Joshuast oodatakse poksimaailma esimest miljardäri. Seni tunneb ta end tähelepanu keskpunktis hästi. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Olid ajad, kui poksi üliraskekaalu valitsejad võisid end nimetada isegi maailma kõige kuulsamateks või vähemalt spordimaailma kõige tuntumateks inimesteks. 40 aastat tagasi võis selliste väidetega lagedale tulla Muhammad Ali. 20 aastat tagasi Mike Tyson. Tänapäeval nendega sarnase kaliibriga meest poksiringist ei leia. Olukord hakkab aga muutuma.

Laupäeval astuvad 90 000 huilgava fänni ees Wembley staadionil ringi poksimaailma järgmiseks valitsejaks ja esimeseks võimalikuks miljardäriks tituleeritud Anthony Joshua ning vanameister Vladimir Klitško.

2012. aasta Londoni olümpiavõitjast Joshuast ollakse juba pikka aega vaimustuses. Nüüdseks 27-aastases britis nähti juba aastaid tagasi meest, kes teeb Klitško valitsemisajale lõpu.

Aasta eest IBFi üliraskekaalu meistrivöö enda valdusesse saanud britist ei ole vaimustuses ainult tema kodumaa. Välimuselt mõnd superkangelast meenutav poksiäss on kõva valuuta juba ka USA turul. See annab lootust tõelise megastaari sünniks. Nii väljuks profipoksi üliraskekaal varjusurmast ja tõuseks taas positsiooni, kus see peakski olema.

Vendade Vitali ja Vladimir Klitško valitsemisajal polnud üliraskekaalus suuri vastasseise ja nii läks ka spordiala sees võim kaalult kergemate meeste kätte.

Nüüdse Kiievi linnapea Vitali Klitško kõige kuulsamaks matšiks võib pidada kaotust Lennox Lewisele. Vladimir Klitško puhul tasub kõige rohkem meenutada David Haye alistamist. Kumbki matš ei ole aga midagi sellist, mis tõstaks ukrainlased ala suurkujude sekka.

Seega on nüüd 41-aastaseks saanud ja praeguseks kõigist tiitlitest ilma jäänud Vladimir Klitško jõudnud tõenäoliselt oma karjääri suurima matšini. Nii tähelepanu kui ka teenistuse mõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles