WRC-karusselli naasev Östberg: oleme valinud võrreldes M-Spordiga teise tee

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Östberg.
Mads Östberg. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Mullu M-Spordi esindusmeeskonnas sõitnud norralane Mads Östberg on sel hooajal WRC-sarjas osalenud ainult ühel etapil, kui ta sai Rootsi talverallil ebaõnnestumise järel kirja 15. koha. Mehhiko ja Korsika ralli vahele jätnud Östberg on sel nädalal aga Argentinas taas stardis.

Östberg rendib sel hooajal kihutamiseks M-Spordi uut Ford Fiestat, kuid testida tuleb tal seda tihtilugu omal käel. Onebet JipoCar World Rally Team nime kandva võistkonna all kihutav Östberg oli Argentinas testimas juba esmaspäeval, kirjutab Autosport.

«Vedrustuse osas oleme valinud (võrreldes M-Spordiga) teise tee,» rääkis Östberg. «Mõnikord korraldab M-Sport teste hoopis teistsugustel aegadel ja seetõttu on koostöö tegemine olnud keeruline. Selliste asjadega tuleb aga harjuda. Oleme valinud oma tee ja selle valiku üle õnnelik.»

Kui Mehhiko ralli jättis Östberg vahele, kuna sai samal ajal isaks, siis Korsika rallist loobus ta põhjusel, kuna ta soovis koguda hoopis rohkem testikilomeetreid.

«Olen nüüd auto osas enesekindel ja valmis MM-sarja naasma,» teatas norralane.

2015. aastal Argentina ralli 2. kohaga lõpetanud 29-aastane norralane loodab ka sel korral sekkuda poodiumikonkurentsi. «Tippmeeste taset ei saa alahinnata. Tahan siiski kihutada kõrgete kohtade eest. Olen realist ja annan endale aru, et poodiumikoha eest heitlemine oleks väga hea,» lisas ta veel.

Lisaks WRC-sarjale plaanib Östberg sel aastal osaleda ka väiksematel jõuproovidel. Argentinast naastes on tema sooviks kihutada kodumaal Sorlandi rallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles