Rahahädas Soome suusahüppelegend pani medalid müüki, Salumäeni on veel pikk tee (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toni Nieminen (vasakul) koos Albertville'i olümpial kuldmedali võitnud Soome suusahüppetiimiga. Vasakult paremale veel Mika Laitinen, Ari-Pekka Nikkola ja Risto Laakkonen.
Toni Nieminen (vasakul) koos Albertville'i olümpial kuldmedali võitnud Soome suusahüppetiimiga. Vasakult paremale veel Mika Laitinen, Ari-Pekka Nikkola ja Risto Laakkonen. Foto: Sport & General/S&G and Barratts/EMPICS Sport/Scanpix

1992. aastal Albertville'i olümpiamängudel suusahüpetes kolm medalit (sealhulgas kaks kulda) võitnud soomlane Toni Nieminen on viimastel aastatel vaevelnud rahahädas. Kunagine imelaps otsustas viimases hädas Albertville'i autasud oksjonile panna ja loodab teenida viiekohalise summa.

Eesmärk on juba täitunud, sest praeguse seisuga pakutakse Niemineni mõlema kuldmedali eest 6650 eurot ja pronksi eest on kõrgeim pakkumine 4500 eurot, teatas Ilta-Sanomat. Oksjon lõppeb 7. mail, seega kujunevad ostusummad suure tõenäosusega veelgi kõrgemaks. Algsed hinnad olid vastavalt 2500 ja 2000 eurot.

Eesti olümpiasangaritest on medalid oksjonile pannud trekirattur Erika Salumäe. 2013. aastal Londonis Sotheby oksjonimajas läksid Salumäe Souli ja Barcelona olümpiamängude kuldmedalid kaubaks 25 000 naela (praeguse kursi järgi 29 500 euro) eest. Souli kulla ostis Neinar Seli, Barcelona autasu Rein Kilgile kuuluv Pärnu Sadam. Salumäe kasutas raha tervise parandamiseks, muuhulgas tehti talle seljaoperatsioon.

Nieminen võitis Albertville'i olümpial kuldmedalid suure mäe- ja meeskonnavõistluses, normaalmäel sai ta pronksi. Toona oli ta ainult 16-aastane ja Albertville jäigi tema karjääri tipphetkeks - rohkem medaleid ta tiitlivõistlustelt ei korjanud.

«Minu rahaprobleemid pole kellelegi saladuseks. Nüüd on seis nii halb, et pean medalid rahaks tegema. Mul pole muud võimalust,» rääkis Nieminen Ilta-Sanomatile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles