Egon Kaur teenis omas masinaklassis Portugali rallil esikoha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur Portugali ralli testikatsel kihutamas.
Egon Kaur Portugali ralli testikatsel kihutamas. Foto: Rain Kaur

Egon Kaur ja Mait Laidvee teenisid Portugali rallil WRC akadeemia sarjas esikoha. Miko-Ove Niinemäe ja Timo Kasesalu katkestasid kahjuks viimasel katsel.

WRC akadeemia sarjas, kus autodeks identsed 1,6 liitrise mootoriga Ford Fiesta R2 masinad, startis avaetapile 18 ekipaaži, kirjutab ruudulipp.ee.

«Vaieldamatult on see minu karjääri parim tulemus, sellisel tasemel nii hästi pole varem esinenud. Ega mulle päris täpselt veel pole kohale jõudnud, millega hakkama saime. Super, väga rahul. Usun, et meie trumbiks oli see, et üritasime enamus ajast sõita kindla peale. Ja kui tundsime, et katse on sobiv selleks, et rünnata ja konkurentidele survet avaldada, siis seda ka tegime,» rääkis Kaur. «Võtsime õigel ajal riski ja see õigustas ennast. Sest nulliga lõpetada selles olukorras oleks olnud üsna nadi. Konkurents oli nagu ootasime tihe, sestap on hea lahkuda Portugalist võiduga ja püüame nüüd sama joont hoida ka järgnevatel rallidel.»

Oma debüüdi MM-rallil teinud Miko-Ove Niinemäe koos Timo Kasesaluga kahjuks finišisse ei jõudnud. Viimasel katsel pidid mehed tee äärde jääma.

«Oleme siin oma 17 kilomeetri kaugusel stardist, vasak ratas tuli koos tagasillaga ja amordiga alt ära. Viis kilomeetrit varem hakkas auto vibama, arvasin, et tagarehv on puruks. Millegile pihta ei sõitnud, lihtsalt auto ei pidanud Portugali teedele vastu. Oma sõiduga ka päris rahul ei ole, mõtlesime reedel, et alustame rahulikult ja tõstame tempot, kuid alustasime ikka liiga rahulikult. Teine päev oli juba selline arvestatav, oleks tahtnud esimese ralli ikka lõpuni tulla. Sellest on kahju,» rääkis Miko-Ove Niinemäe ruudulipp.ee veebilehele. Enne katkestamist olid Niinemäe ja Kasesalu WRC akadeemia arvestuses kaheksandal kohal.

Pühapäeval ootab WRC akadeemia sõitjaid ees avaetapi analüüs koos sarja juhtidega. Järgmine WRC akadeemia sarja ralli sõidetakse 5.-8. mail Sardiinias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles