Kuuba ja Rüütel tegid EMil maailma 13. paari vastu ilusa mängu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel 2017. aasta EMil.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel 2017. aasta EMil. Foto: Erakogu

Sulgpalli EMil Taanis kohtusid Eesti parimad paarismängijad Kristin Kuuba ja Helina Rüütel avaringis bulgaarlaste Gabriela Stoeva ja Stefani Stoevaga. Mängu eel olid kindlad favoriidid maailma edetabelis 13. kohal asuvad ja turniiril teise paigutusega õed Stoevad.

Alles 19-aastane Rüütel ja 20-aastane Kuuba aga endast pea viiskümmend kohta maailma edetabelis kõrgemal asuvate vastaste ees aukartust ei tundnud ja läksid esimestest punktidest julgelt mängima. Pikkade ja pingeliste pallivahetustega mäng oli tasavägine mõlemas geimis, kuid soosikud bulgaarlannad olid seekord veel tugevamad ja võistsid 21:16, 21:19.

«Jäime mänguga väga rahule, see oli kindlasti selle hooaja üks parimaid mänge. Olime varem nendega kohtunud ja teadsime nende mängustiili. Kuna nad on meist nii palju edetabelis kõrgemak, siis enne mängu pinget ei olnud, sest kaotada polnud midagi,» sõnas Kuuba kohtumise järel.

«Suutsime hoida enda rünnakut ja oli mitmeid häid pallivahetusi. Nemad on veel praegu stabiilsemad ja kindlamad, meil tulevad mõned lihtvead siiski sisse ja see ongi vahe võidu ja kaotuse vahel,» täiendas Rüütel.

Kuuba ja Rüüteli jaoks järgmine suurem võistlus on augustis maailmameistrivõistlused, kuhu loodetakse esmakordselt kvalifitseeruda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles