Kontaveit alistas maailma 6. reketi: see oli mu karjääri parim võit! (4)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX

Eesti naiste tennise esinumber Anett Kontaveit (WTA 73.) alistas Stuttgardi WTA tenniseturniiri teises ringis maailma edetabeli kuuenda reketi hispaanlanna Garbine Muguruza kolmes setis 2:6, 7:6 (7:1), 6:1. Muguruza näol on tegu 2016. aasta Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste võitjaga. Kontaveit tunnistas mängujärgses intervjuus, et see oli karjääri magusaim võit.

«Kindlasti elu parim võit, nii õnnelik, et suutsin selle mängu võita,» sõnas Kontaveit pärast kohtumist pressikonverentsil. Ta tunnistas, et oli avasetis närviline, sest vastane tegutses hästi. Ent suutis end teises setis koguda ja kolmandas juba ise domineerida.

Pärast kaotatud avasetti mäng võrdsustus ja teine sett läks kiiresse lõppmängu. Seal oli Kontaveit enesekindlus ise ja võitis kiire lõppmängu 7:1. Ka kolmas sett oli Kontaveidi domineerimine, hispaanlanna eksis aina rohkem ja Kontaveit suutis kätte saada pea kõik rasked pallid. Tasuks 6:1 setivõit.

Oma viimaste nädalate edu ei osanud 21-aastane eestlanna põhjendada muuga kui enesekindluse kasvuga.

Mis määras? «Algus oli rabe. Teises setis mäng võrdsustus, hoidsime mõlemad oma servi. Lõpuks suutsin lõpuni mängus sees olla ja iga punkti eest võidelda. See määraski.»

Omavahel olid eestlanna ja hispaanlanna varem kohtunud korra, kui eelmise aasta Austraalia lahtistel võitis Muguruza Kontaveiti numbritega 6:0, 6:4. «Eelmisel aastal omavahel kohtudes oli hoopis teine mäng. Olin vähem enesekindel. Aga mingil määral kindlasti see eelmine kohtumine aitas mind ka täna. Milleks valmis pean olema. Aga olen ise mänguliselt nii palju paremaks läinud ja see oli põhiline,» kommenteeris eestlanna edu võtit.

Veerandfinaalis läheb Kontaveit vastamisi venelanna Maria Šarapova või venelanna Jekaterina Makarovaga. See matš peetakse neljapäeval. Veerandfinaal toimub ilmselt reedel. «Lõpetasin just oma mängu ja pole järgmisele vastasele veel jõudnud mõelda.Aga kui tulebki Šarapova vastu, siis see on kindlasti väga hea kogemus. Ta on väga hea mängija.»

Kontaveit kinnitas, et usub endasse ja sellesse, et võib turniiril kaugele jõuda. «Enne seda mängu arvasin, et kõik on võimalik ja nüüd samamoodi,» ütles ta.

Turniiri võitja saab auhinnaks ka uhke Porsche sportauto. Kui Kontaveidilt küsiti, kas talle kiired autod meeldivad, vastas eestlanna naerdes: «Jaa, muidugi!»

Stuttgardi turniiri avaringis alistas Kontaveit horvaatlanna Ana Konjuhi (WTA 34.) kahes setis 7:6 (7:5), 6:4. Turniiri alustas eestlanna kvalifikatsioonist.

Eesti esinumber on sel aastal olnud suurepärases hoos. Hiljuti jõudis ta Bieli turniiril finaali (mis oli tema esimene WTA finaal-toim.), ent pidi seal kaotuse vastu võtma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles