Autoralli MM-sarjas kardetakse Hyundai domineerimist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsika MM-ralli, reedene päev. Thierry Neuville.
Korsika MM-ralli, reedene päev. Thierry Neuville. Foto: Timo Anis

Autoralli MM-sarjas on vägevalt pead tõstmas Hyundai, kes on kaalumas võistlussarja tuua ka neljas auto, mida juhiks Volkswageni loobumise järel suurtest meeskondadest välja jäänud Andreas Mikkelsen. Selline käik on aga teised meeskonnad ära ehmatanud, sest kardetakse ühe meeskonna domineerimist. 

Hyundai on sel hooajal tõestanud, et neil on väga kiire auto. Meeskonnal on praeguste pilootide Thierry Neuville’i, Hayden Paddoni ja Dani Sordoga sõlmitud kaheaastane leping. Kui nende kõrvale tuleks ka kogenud ning end WRC sarjas tõestanud Mikkelsen, oleks Autospordi sõnul tegemist sisuliselt supertiimiga, sest konstruktorite arvestuses pole sellist kooslust tõenäoliselt võimalik võita.

«Suutsime just välja tulla perioodist, kus üks meeskond domineeris täielikult. Paratamatult tekib küsimus, mida head teeks see, kui üks meeskond jälle domineeriks?» tsiteerib Autosport üht anonüümset WRC allikat.

«Kui Mikkelsen liitub Hyundaiga, oleks raske teistel midagi vastu panna. Praegune sõitjate turg on nõrk. Paljud ületavad küll läve, kuid neid, kes oleks valmis autorooli istuma ning tipptasemel sõitma, pole just palju,» jätkas allikas. «WRC jaoks oleks parem, kui Andreas liituks Citroeni või Toyotaga. See võrdsustaks seisu paremini.»

Mikkelsen on peale Hyundai ka läbirääkimistes Toyotaga ning õhus on võimalus, et ta sõidab järgmise hooaja just Toyotas. Ka Hyundai tiimi mänedžer Alain Penasse kinnitas, et Mikkelseni vastu on suur huvi. «Tal on palju võimalusi. Kris Meeke’il pole Citroeniga järgmiseks hooajaks lepingut. Toyota kooslus on nõrk, kuigi neil on ette näidata häid tulemusi. Kõik tahavad endale häid sõitjaid,» ütles Penasse.

«M-Spordil on Sebastien Ogier ja Ott Tänak. Tänak on muljetavaldav, aga võib-olla mitte veel nii hea. Me ei ole ainsad, kes Mikkelsenist huvituvad,» jätkas Penasse.

Mikkelsen testis Portugalis Hyundaid:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles