Kivisild ja Klettenberg pääsesid takistussõidu maailmakarika finaali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kivisild hobusel Cinnamon.
Tiit Kivisild hobusel Cinnamon. Foto: Mihkel Maripuu

Käesoleval nädalavahetusel Varssavis aset leidnud Kesk-Euroopa ratsutamise MK-finaaletapi lõpetasid Gunnar Klettenberg ja Tiit Kivisild kaksikvõiduga. Kivisild osutus esialgu veel mitteametlikel andmetel teist hooaega järjest liiga parimaks.

Etapi finaalsõidus, kus takistuste kõrguseks oli 155 cm, pääsesid ümberhüpetele nii Tiit Kivisild Cinnamonil kui ka Gunnar Klettenberg hobusel Ulrike R. Lisaks kolmele vähem tuntud Poola takistussõitjale läbis põhiparkuuri vigadeta reedese osavõistluse võitnud venelane Vladimir Beletski hobusel Rocketman 2.

Senine liider, valgevenelane Vasil Ivanou, sai aga sõidus üheksa karistuspunkti, mis talle ühtegi lisapunkti ei andnud, ning valgevenelane langes viiendaks.

Ümberhüpetel osutus parimaks liiga edetabelis arvestatava tõusu teinud poolaks Msciwoj Kiceon hobusel Urbane. Teisena lõpetas Kivisild Cinnamonil, kolmandana Beletski. Viimasena starinud Klettenberg ja Ulrike R ajasid maha ühe takistuse, kuid lõpetasid sellele vaatamata kuuendal kohal.

Maailma takistussõidu edetabeli Rolex Rankingu punktidele jõudis eestlastest veel Hanno Ellermann hobusega Lonesome, kellele sai põhiparkuuris saatuslikuks viimane okser ning selle maha ajamisest teenitud neli karistuspunkti. Ellermann lõpetas 11. kohal.

Liiga lõpparvestuses liidetakse kokku kõigi ratsanike viie parima etapi tulemused ning mõlemad finaalsõidud. Mitteametlike tulemuste kohaselt võitis Kesk-Euroopa liiga teist aastat järjest Tiit Kivisild 111 punktiga. Teisele kohale tõusis finaalieelselt neljandalt Gunnar Klettenberg, kellel on 89 punkti.

Kahe suurepärase tulemusega Varssavis jõudis kolmandale positsioonile Vladimir Beletski, kelle tulemuseks jäi 88 punkti. Kõik kolm sportlast kvalifitseerusid aprilli viimasel nädalavahetusel Saksamaal Leipzigis toimuvasse MK finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles