Kontaveidi uue taseme tagamaad: parem füüsis, eneseusk ja treeneri naljad

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit pakatab enesekindlusest ja võidud muudkui tulevad.
Anett Kontaveit pakatab enesekindlusest ja võidud muudkui tulevad. Foto: Peter Klaunzer/AP

Eesti tennise esinumber Anett Kontaveit (WTA 73.) mängib üha stabiilsemat tennist ja alistab järjest tippe. Sest treener Glenn Schaap suudab eestlannat mängude ajal õigesti suunata. Kui vaja, teeb nalja, kui vaja, on konkreetne. Ja Kontaveit muudkui võidab. Saab kätte pea kõik rasked pallid ja muudkui viibutab rusikat.

Viimati alistus eestlannale kõrgetasemelise Stuttgardi WTA turniiri teises ringis maailma edetabeli kuues reket hispaanlanna Garbine Muguruza. Kontaveidi võidunumbrid olid 2:6, 7:6 (7:1), 6:1. See on eestlanna jaoks märgiline võit, varem pole 21-aastase Kontaveidi jaks esikümne mängijast üle käinud. 23-aastase Muguruza näol on tegu 2016. aasta Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste võitjaga.

«Kindlasti elu parim võit, olen nii õnnelik, et suutsin selle mängu võita,» sõnas Kontaveit pärast kohtumist pressikonverentsil. Ta tunnistas, et oli avasetis närviline. Ent treeneri naljad ja rahulik olek kandusid mängijale üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles