Tenniseekspert: Kontaveidi tase jääb 5. ja 50. koha vahele (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Peter Klaunzer/AP

Anett Kontaveit (WTA 73.) alistas Stuttgardi tenniseturniiri teises ringis maailma kuuenda reketi hispaanlanna Garbine Muguruza 2:6, 7:6 (7:1), 6:1. See oli eestlanna karjääri esimene esikümne mängija alistamine.

Tenniseekspert Margus Uba sõnul on Kontaveidi viimase aja edu alus parem füüsiline võimekus ning eduga kaasnev enesekindluse tõus. Sest tennis on üks suur vaimne võitlus. «Nii kui Anett oma mängu käima sai, siis see rusika viibutus juba näitas, et ta tunneb juba vere lõhna ja et tuleb võidelda lõpuni,» räägib Uba.

Uba hinnangul oli eestlanna serv väga muljetavaldav. Eile lõi ta kuus ässa. Lisaks liikumine. Ja liivaväljakul on jalgade töö eriti oluline. «Selles osas on näha väga suuri edasiminekuid,» ütleb Uba.

Ja Kontaveidil on suurepärane klapp treeneriga. «See tiim töötab hetkel väga hästi. Treener Glenn Schaap mõistab teda, tunneb läbi ja lõhki. Juba Bieli turniiril oli see silmaga näha,» ütleb Uba.

Tennisevaatleja hinnangul mängib Kontaveit sellist tennist nagu selle aasta jooksva edetabeli koht ütleb. Hetkel on ta seal tõusnud 26. positsioonile. «Numbrid ei valeta. Eks ta mängib hetkel tasemelt maailma viienda ja 50. koha vahel,» lisab Uba.

Tänu Stuttgardi turniirile tõuseb ta uue nädala maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale. Stuttgardi turniiriga on Eesti esinumber praeguseks juurde teeninud 112 punkti, mis jooksvas edetabelis tõstab ta 64. kohale.

Turniir pole veel läbi ning veerandfinaalis läheb Kontaveit vastamisi venelanna Maria Šarapova või venelanna Jekaterina Makarovaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles