Aigar Leok võitis Itaalias oma esimese enduuro võistluse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok TMi enduro-tsikliga.
Aigar Leok TMi enduro-tsikliga. Foto: Triin Leok

Hiljuti ala vahetanud ja nüüdsest motokrossi enduuro vastu vahetanud Aigar Leok võitis Itaalias uues masinaklassis oma esimese võistluse.

Võitu muidugi ületähtsustada ei maksa, sest tegu oli Aigari sõnul regionaalse võistlusega, kirjutab ruudulipp.ee.

«Kuna ma olen selles seltskonnas uustulnuk, siis ei oska ma öelda kui tugevad mehed seal stardis olid. Mulle ja meeskonnale oli see start hoopis teise eesmärgiga. Meeskond andis mind võistlusele üles selle mõttega, et ma saaks aru millega on tegu, kuidas on reeglid jne. Kui mul eelnevalt oli asjast pisut teine eelarvamus, siis kohapeal selgus, et kõik asjad nii ei käi nagu ma olin ette kujutanud,» vahendas Aigar Leok oma esmaseid muljeid ruudulipp.ee veebilehele.

Asju, millele tähelepanu peab enduuros pöörama on Aigari sõnul palju. «Põnev päev oli, kell 10 istusin tsikli selga, finiš oli kell neli. Kuus tundi tsikli seljas, niikaua järjest pole sõitnudki. Katsete vahel peatused, kella jälgimine, et õigel ajal õiges kohas olla. Arvasin, et eks need katsed ole seal samas lähedal, kuid kui hommikul boksist minema sõitsime siis tuli oma veerand tundi veel katse starti sõita. Usun, et asjad said selgemaks, põhilised asjad on ka MM’il samad. Rada on seal aga kindlasti raskem,» rääkis Aigar Leok.

Juba kolmapäeval Hispaaniasse lendav Aigar tunnistas, et varasemad kahtlused on tänaseks kadunud. «Ma olen väga rahul, et ma selle otsuse tegin. Uus ja põnev ala, õppimist on palju,» kinnitas Aigar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles