Hamilton: tiimikorraldused on eriolukordades vajalikud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: HZ/PIXATHLON/Scanpix

Mercedese vormel-1 sõitja Lewis Hamilton möödus viimasel Bahreini GP-l tiimikaaslasest Valtteri Bottasest pärast seda, kui soomlasele oli antud korraldus Hamilton mööda lasta. Hamiltoni enda sõnul oli tegemist eriolukorraga ning tiimikorraldus oli õigustatud.

«Meie lähenemine on selline, et meeskond peab võitma. Seega eriolukordades tuleb teise sõitjaga koostööd teha,» ütles Hamilton. Ta küll rõhutab, et talle endale pole tiimikorraldused kunagi meeldinud, ent nii tema kui Bottas on oma kohustustest teadlikud.

«Peame igal etapil meeskonnale maksimaalsed punktid tooma. Meie töökirjelduses on märgitud, et sõidame tiimi, mitte enda eest. Kui sa ei suuda ise võita, siis ei tähenda see seda, et sa ei lase teisel võita. Sa tahad, et meeskond oleks edukas,» selgitas Hamilton.

«Mercedes tahab lõpetada eespool Ferrarit, seega peame varasemast veelgi rohkem tiimina töötama. Oleksin Bottasega samamoodi sellele reageerinud, kuid ta oli hädas. Ta ka tunnistas seda. Ütlesin ka raadiosse, et kui ma ei suuda teda maha raputada, lasen ta uuesti mööda. Aga ma suutsin. Töötasime tiimina ning kuigi see oli temale raske, oli ta olukorras tõeline härrasmees,» jätkas Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles