Visalt võidelnud Anett Kontaveit kaotas Maria Šarapovale kahes setis (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stuttgardi tenniseturniiri veerandfinaalis kaotas Anett Kontaveit 3:6, 4:6 pärast 15-kuulist dopingukaristust võistluskarusselli naasnud Maria Šarapovale. Esimese seti võitis Šarapova 35 minutiga 6:3, murdes seisult 3:3 kaks korda järjest eestlanna servi. Teises setis jäi Kontaveit kiirelt servimurdega taha, võitles küll visalt ja suutis ka ise kaks korda venelanna servi murda, ent kaotas lõpuks seti ikkagi 4:6. Kohtumine kestis tunni ja 23 minutit. Poolfinaalis läheb Šarapova kokku hispaanlanna Carla Suarez Navarro ja prantslanna Kristina Mladenovici vahelise kohtumise võitjaga.

Enne mängu:

Kontaveit jõudis veerandfinaali tänu võidule maailma kuuenda reketi Garbine Muguruza üle. See oli esimene kord, kui Kontaveit nii kõrge edetabelikohaga vastase alistas. Kontaveidi võidunumbrid olid 2:6, 7:6 (1), 6:1.

Šarapova alistas kaheksandikfinaalis kaasmaalanna Jekaterina Makarova (WTA 43.) 7:5, 6:1. Pärast kohtumist kiitis venelanna Kontaveidi head mängu. «Tal on olnud sel nädalal palju matše (Kontaveit pidi turniiri alustama kvalifikatsioonist, kus tal tuli põhitabelisse pääsemiseks alistada kolm vastast) ja ta on mänginud suurepärast tennist. See saab olema hea matš ja suurepärane võimalus meie mõlema jaoks,» ütles Šarapova.

Juba praeguseks on Kontaveit endale garanteerinud elu kõrgeima edetabelikoha. Kuigi uus maailma edetabel avaldatakse esmaspäeval, on Kontaveit jooksvas tabelis tõusnud 73. positsioonilt 64. kohale. Võit Šarapova üle tõstaks eestlannat tabelis veelgi.

Kontaveidi ja Šarapova matš leiab aset peaväljaku esimese kohtumisena, mis algab kohaliku aja järgi kell 14.00 (Eesti aeg 15.00). Vaata reedese võistluspäeva täpset ajakava turniiri ametlikult kodulehelt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles