Kas Kontaveit suudab seda, mis Kanepil on jäänud tegemata?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit on sel aastal olnud hea shoos.
Anett Kontaveit on sel aastal olnud hea shoos. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit peab täna oma karjääri ühe tähtsama kohtumise, kui ta läheb Stuttgardi turniiri veerandfinaalis vastamisi venelanna Maria Šarapovaga. Kontaveit ei ole ise varasemalt Šarapovaga kohtunud, kuid küll on viiel korral temaga tippturniiridel vastamisi olnud Kaia Kanepi.

Šarapova on praeguse naiste tipptennise üks kuulsamaid, tuntumaid ning ka edukamaid mängijaid. 30-aastane venelanna on karjääri jooksul võitnud viis suure slämmi tiitlit üksikmängudes. Tegevmängijatest on rohkemat suutnud ainult Serena Williams (23 tiitlit) ning Venus Williams (7 tiitlit).

Kaia Kanepi ei ole viie kohtumise jooksul Maria Šarapovale vastu saanud.
Kaia Kanepi ei ole viie kohtumise jooksul Maria Šarapovale vastu saanud. Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix

Karjääri jooksul üle 36 miljoni USA dollari auhinnaraha teeninud Šarapova on võidukas olnud kahel korral Prantsusmaa lahtistel (2012. ja 2014. aastal) ning korra Austraalia lahtistel (2008), Wimbledonis (2004) ning US Openil (2006).

Teel 2012. aasta Prantsusmaa lahtiste tiitlile kohtus Šarapova turniiri veerandfinaalis just Kanepiga, kelle ta alistas 6:2, 6:3.

Kokku on Kanepi ja Šarapova seni täiskasvanute turniiridel omavahel kohtunud viiel korral ja alati on peale jäänud venelanna (noorte konkurentsis on Kanepi korra Šarapovat võitnud, kui 2001. aasta US Openi noorteturniiril võitis eestlanna 6:3, 7:5).

Suure slämmi turniiridest on mängitud veel 2015. aasta Prantsusmaa lahtiste esimeses ringis, kus Šarapova võitis 6:2, 6:4.

Viie kohtumise jooksul on Kanepi võitnud Šarapova vastu ainult ühe seti, kui ta asus 2014. aasta Brisbane’i turniiri veerandfinaalis mängu 6:4 juhtima. Teise seti võitis seejärel aga venelanna 6:3 ja kolmanda 6:2.

Šarapova ja Kanepi omavahelised kohtumised täiskasvanute turniiridel:

  • Šarapova – Kanepi 6:2, 6:4 (Prantsusmaa lahtiste esimene ring 2015)
  • Šarapova – Kanepi 6:4, 6:1 (Pekingi turniiri esimene ring 2014)
  • Šarapova – Kanepi 4:6, 6:3, 6:2 (Brisbane’i turniiri veerandfinaal 2014)
  • Šarapova – Kanepi 6:2, 6:4 (Madridi turniiri veerandfinaal 2013)
  • Šarapova – Kanepi 6:2, 6:3 (Prantsusmaa lahtiste veerandfinaal 2012)

Seega on Kontaveidil täna võimalus tõusta esimeseks eestlannaks, kes suutnud Šarapova naiste konkurentsis üle mängida. Kohtumine Stuttgardis algab Eesti aja järgi kell 15.00.

Maria Šarapova Stuttgardi turniiril.
Maria Šarapova Stuttgardi turniiril. Foto: MICHAEL PROBST/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles