Kas Klitško suudab panna poksimaailmale viimase valusa põntsu?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua ja Vladimir Klitško matšieelne kaalumine.
Anthony Joshua ja Vladimir Klitško matšieelne kaalumine. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/Scanpix

Varjusurmast välja rabeleda üritav profipoksi üliraskekaal pakub laupäeva hilisõhtul Londonis ala gurmaanidele viimase kümnendi kõige magusama matši. Erinevate põlvkondade vastasseisu eel on kõik tegelikult lihtne. Kas lunastaja Anthony Joshua toob endaga kaasa päikesepaiste või paneb vanameister Vladimir Klitško veel poksimaailmale viimase valusa põntsu?

Joshuast on ala uut valitsejat vormitud juba mõnda aega. Juba praegu on tema valduses IBFi meistrivöö, kuid Klitško alistamine teeks temast veelgi suurema staari.

Eestlasest poksimänedžeri ja Kalev Boxingu peatreeneri Ervin Kade sõnul on jõutud samasugusesse seisu nagu 1964. aastal, kui noor ja vihane Muhammad Ali läks vastamisi raudse rusikaga Sonny Listoniga.

«Nagu toona, on nüüdki aeg uuel mehel troonile tõusta,» tõmbas Kade ajaloolise duelliga paralleeli. «Arvan, et põlvkonnavahetus on käes. Kui peaksin raha panema, siis ütleksin, et Joshua võidab 7. või 8. raundi nokaudiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles