Tänak ei näe mingit põhjust, miks ta ei võiks täna võidelda vähemalt teise koha nimel

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Eesti rallipaar Ott Tänak / Martin Järveoja (M-Sport) lõpetas Argentina MM-ralli avapäeva viiendal kohal, kaotades üldliidrile Elfyn Evansile 1.11,3. Tänak jäi üldjoontes reedese võistluspäevaga rahule, ehkki eestlane märkis, et võib-olla sõitis ta mõne raskema lõigu peal liiga ettevaatlikult.

«Oli keeruline päev. Me teadsime, et see ralli võib autodele raskesti mõjuda, mistõttu oli mu plaan kogu aeg sõita turvaliselt ning hoida oma masinal silma peal. Võib-olla olime liiga ettevaatlikud mõne raskema lõigu peal, kuid suutsime sellest kõigest läbi murda, mis oli reedese võistluspäeva kõige olulisem eesmärk,» rääkis Tänak M-Spordi pressiteenistuse vahendusel.

«Sujuvamatel lõikudel oleme ikka sõitnud üsna kiiresti ning teinud häid aegu, nii et ma ei näe mingit põhjust, miks me ei võiks homme (täna – toim) võidelda vähemalt teise koha nimel,» selgitas eestlane, kes lõpetas avapäeva viiendal positsioonil, kuid jääb enne tänast poodiumi teisest astmest vaid 15,6 sekundi kaugusele.

«Kõike võib veel juhtuda. Laupäevased etapid ei ole nii karmid kui reedesed, mistõttu peaksid autod nendes tingimustes paremini hakkama saama. Samuti on loodetavasti nauditavam sõita. Ehkki ralli lõpuni on veel omajagu minna, ootan ma homme (täna – toim) kõva lahingut,» lisas Tänak.

Mõnevõrra üllatuslikult juhib avapäeva järel rallit britt Elfyn Evans, kes kuulub küll M-Spordi rivistusse, kuid sõidab Michelini rehvide asemel DMACKidega. Tema edu teisel kohal oleva norralase Mads Östbergi ees on koguni 55,7 sekundit. «Meie jaoks oli väga positiivne avapäev – kõik töötas hästi ning saime alates avakatsest hästi minema ning hoidsime tugevat rütmi. Niivõrd kõrgel positsioonil on uhke paikneda, kuid samas peame endale meelde tuletama, et pikk tee on veel minna. Laupäeval püüame keskenduda oma sooritusele ning mitte liiga palju mõelda tulemuse peale,» rääkis Evans.

Seis 9. katse ehk avapäeva järel: 1. Elfyn Evans, 2. Mads Östberg +55,7, 3. Thierry Neuville +1.00,7, 4. Sebastien Ogier +1.06,7, 5. Ott Tänak +1.11,3, 6. Jari-Matti Latvala +1.29,9.

Täna sõidetakse kokku kuus kiiruskatset, millest esimene algab kell 14.08.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles