Eestlane nägi Joshua potentsiaali juba aastate eest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervin Kade kohtus Anthony Joshuaga taas eelmisel aastal Manchesteris.
Ervin Kade kohtus Anthony Joshuaga taas eelmisel aastal Manchesteris. Foto: Erakogu

Eestlasest profipoksitreener ja -mänedžer Ervin Kade on ala uueks superstaariks pürgiva Anthony Joshuaga aastate jooksul korduvalt kokku puutunud. Esmane kontakt ei lähe tõenäoliselt kunagi meelest.

Eestlased olid 2011. aastal Inglismaal treeninglaagris. Sealsamas oli ka brittide olümpiakoondis ning teiste seas aasta hiljem Londonis üliraskekaalus olümpiavõitjaks kroonitud Joshua.

Noorena 100 m jooksus Suurbritannia koondisesse pürginud, kuid sealt välja jäänud Joshua sattus poksi juurde 18-aastaselt, kuid tema talent torkas kohe silma. 100 m distantsi suutis britt seejuures läbida vähem kui 11 sekundiga.

«Tolleks ajaks oli ta poksiga tegelenud neli aastat, kuid jäi kohe silma. Kui tavaliselt hoiavad treenerid lapakaid ja poksijad käivad kordamööda löömas, siis Joshua ladus järjest lööke ja iga minuti tagant vahetusid hoopis treenerid, kes lööke vastu võtsid,» meenutas Kade. «Tema löögis olev jõud on ikka meeletu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles