Galerii: Vetteli rünnakud tõrjunud Bottas võitis elu esimese vormel-1 etapi! (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel-1 sarjas sõidetud selle hooaja neljanda etapi ehk Venemaal toimuva Sotši GP võitis soomlane Valtteri Bottas, kes tõrjus viimastel ringidel edukalt Ferrari sõitja Sebastian Vetteli rünnakud. Sel hooajal Mercedesega liitunud Bottasele oli tegu elu esimese etapivõiduga vormel-1 sarjas. Vetteli järel lõpetas kolmandana sakslase meeskonnakaaslane Kimi Räikkönen, neljas oli Lewis Hamilton Mercedesel.

MM-sarja üldliider on 86 punktiga jätkuvalt Vettel. Talle järgnevad 73 punktiga Hamilton, 63 punktiga Bottas ja 49 punktiga Räikkönen. Viies on 35 punktiga Verstappen ja kuues Sotšis piduriprobleemide tõttu katkestanud Daniel Ricciardo, kellel on 22 punkti. Vormel-1 hooaja järgmine etapp toimub kahe nädala pärast ehk 14. mail Barcelona ringrajal.

Enne sõitu:

Laupäevast kvalifikatsiooni valitsesid kindlalt Ferrari sõitjad, kellest parimat aega näitas praegune vormel-1 sarja liider ning neljakordne maailmameister Sebastian Vettel. Sakslasele järgnes 0,059-sekundilise kaotusega tiimikaaslane Kimi Räikkönen. Esikolmiku lõpetas aga Mercedese piloot Valtteri Bottas, kes oli Vettelist 0,095 sekundit aeglasem. Seejuures on tähelepanuväärne tõik, et viimati suutis Ferrari kvalifikatsioonis kaks esimest positsiooni endale haarata 2008. aastal Prantsusmaal, kui nende värvides sõitsid Räikkönen ning Felipe Massa.

Kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton lõpetas eilse kvalifikatsiooni alles neljanda ajaga, kui kaotas Vettelile 0,573 sekundit. Pärast sõitu tunnistas britt, et tänane võistlus tuleb Mercedese meeskonna jaoks kindlasti raske. «Ferrari oli lihtsalt kiirem. Ferrari kiirus on meie omast parem ja seega saab võistlus olema meie jaoks raske,» sõnas hõbenoolte rooli keerav Hamilton. «Peame endast kõik välja pigistama.»

Parima aja välja sõitnud Vettel oli loomulikult olukorraga rahul. «Oleme saanud hooaja alguses hästi minema. Mercedes on kvalifikatsioonis olnud hea, kuid nüüd õnnestus meil võita. Oleme suutnud oma vormelit selleks etapiks veel paremaks muuta. Pühapäeval tuleb tihe võidusõit,» sõnas Vettel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles