Jõuetusega võitlev Taaramäe jääb ilmselt tänavu Girolt eemale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: LaPresse/Belen Sivori/LaPresse/Scanpix

Katjuša–Alpecini jalgrattaklubi koosseisu kuuluv Rein Taaramäe ei võistle tänavu suure tõenäosusega Giro d’Italia velotuuril.

Praegu teeb nii Taaramäe kui ka teine eestlane Tanel Kangert (Astana) kaasa Romandia velotuuril, mille eelviimase ehk eilse etapi lõpetasid nad vastavalt 92. ja 45. kohal. Kaotust võitjale Adam Yatesile (Orica–Scott) kogunes Taaramäel 14.43 ning Kangertil 1.49 minutit. Kokkuvõttes paikneb enne tänast ehk viimast etappi liidripositsioonil Yates, Kasahstani meeskonna esinumbrina sel velotuuril sõitev Kangert on 43. (+2.10) ja Taaramäe 79. (+16.49) kohal.

«Romandia velotuur saab täna läbi. Lähen ja matkan selle eraldistardi lihtsalt ära. Enesetunne on endiselt kehv, nagu on ta seda olnud ka juba viimased  kümme kuud,» kirjutas Taaramäe oma Facebooki lehel.

«Tegelikult on olla OK. Trenni teha okei, haige olin viimati neli aastat tagasi, vereproovid on praegu korras ja punane veri tundub isegi väga hea olevat. Kuid kui võistlustempo peale pannakse, siis pole enda taset kusagil. Pigem on väga raske (kui 100 meest veel peagrupis istub, siis olen mina juba maha jäämas) ja jõu asemel karjub jalges ainult valu. Tuju on enam-vähem hea olnud ja sõita tahaks ka väga, kuid praegu ei oska mitte kui midagi peale hakata. Ükskõik, mis ma ette olen võtnud, paremaks ei ole kuskilt otsast läinud,» jätkas ta.

«Jutu lõpuks peaks siis mainima, et ilmselgelt Girole ma sellel aastal ei lähe. Kui ma praegu olen täitsa pea laiali otsas ja ei tea kuidas edasi minna, siis Girolt kõrvale jäämise osas saab küll kindel olla, et parimat otsust poleks olnud võimalik teha. Praegu antakse jälle kolm nädalat vabaks ja see mis edasi saab, oleneb kõik füüsilisest vormist,» lisas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles