Hannes Soomer näitas World Supersport sarja Asseni etapi ajasõidus kümnendat aega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer Asseni ringrajal Hollandis.
Hannes Soomer Asseni ringrajal Hollandis. Foto: Václav Duška Jr.

Sellel nädalavahetusel sõidetakse Hollandis, Asseni ringrajal, mootorrataste ringrajasõidu Supersport klassi hooaja neljas MM-etapp. Hollandis on stardis ka eestlane Hannes Soomer, kes aprilli alguses Hispaanias, Aragoni ringrajal, sõidetud MM-etapil teenis üheksanda koha eest seitse MM-punki ning oli European Supersport arvestuses parim.

«Assen on olnud iga aasta mulle väga hea rada. Alati meeldib seal sõita ja tulemused on ka head olnud. Saime enne võistlust ühe päeva Assenis testida ka, kuid kuna testimisel oli rada natuke erinev, siis ringiaegu otseselt võrrelda ei saa, aga tunne oli mootorrattaga väga hea,» sõnas Hannes enne Hollandisse sõitu.

Reedel sõideti kaks vabatreeningut, kus eestlane näitas 19. ja 17. resultaati ning laupäeva hommikul sai Soomer kirja 19. aja. Laupäeva pärastlõunal ootas Supersport klassi võistlejaid ees kvalifikatsioon, mis jagunes kaheks sõiduks – Super Pole 1 ja Super Pole 2 (edaspidi nimetatud SP1 ja SP2). SP2 pääsesid automaatselt kahe esimese vabatrenni kümme parimat sõitjat, mis tähendas seda, et Soomeril oli vaja kõvasti pingutada, et SP1 kahe parema hulka pääseda, kes siis SP2 TOP12 stardikohtade eest heitlema hakkasid. 

Wil Sport Racedays meeskonna ridades sõitev Soomer täits ülesande suurepäraselt ning sai SP1 kirja teise aja. Võidust jäi eestlasel puudu vaid 0,057 sekundit. Esimesena SP2 ukse taha jäi eestlase möödunud hooaja meeskonnakaaslane Niki Tuuli.

SP2 võitis Kawasaki Puccetti Racing sõitja Kennan Sofuoglu, kes edestas 0,674 sekundiga MV Agustal meeskonnas sõitvat PJ Jacobseni. Kvalifikatsiooni kolmas oli Michael Canducci Kawasakil (+0,751).

Hannes Soomer sai SP2 kirja 11. koha, kuid kuna Kawasaki sõitja Kyle Smith eksis reeglite vastu ning sai ajatrahvi, siis tõusis eestlane koha võrra ning stardib pühapäevasele võistlussõidule suurepäraselt kümnendalt kohalt. Sofuoglu kvalifikatsiooni parimast ringist jäi Soomer maha 1,851 sekundiga.

«Kvalifikatsioon läks väga hästi. Pärast eilseid trenne oli tööd palju, aga meeskond tegi väga kõva töö ja SP1 tegime väga suure sammu edasi. Kvalifikatsiooni üsna suurt muutust proovida oli suur risk, aga täna (eile – toim) tasus ära ja tunne oli väga hea. SP2 paar oma lolli viga takistasid paremat ringi saamast, aga võidusõidu kiirusega oleme rahul ja neljandast reast minek on sobilik. Nüüd ootan võidusõitu ja proovin saavutada nii hea tulemuse, kui saab. Suur tänu tiimile ja Ten Kate’ile. Suur töö on kahe päevaga tehtud ja mootorratas on peaaegu perfektne,» sõnas Hannes Soomer pärast õnnestunud kvalifikatsiooni.

Asseni ringrada on eestlasele tuttav juba varasematest hooaegadest, kui ta veel European Junior Cup sarjas osales.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles