Võimas algus: Jüri Vips on Saksa F4-sarjas avaetapi järel liidrikohal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips Oscherslebenis.
Jüri Vips Oscherslebenis. Foto: Prema Powerteam

Jüri Vips võitis nädalavahetusel toimunud Saksamaa F4 meistrisarja avasõidu, lõpetas ülejäänud kaks sõitu esiviisikus ja kerkis avaetapi järel punktitabeli liidriks.

Oscherslebeni ringrajal toimunud esimese etapi kvalifikatsioonis sõitis Prema Powerteami sõitja Vips välja ringiajad, mis andsid esimeseks sõiduks kolmanda ja teiseks sõiduks neljanda stardikoha. Avasõidus tegi noor Eesti võidusõitja väga hea stardi ja tõusis esmalt teisele kohale. Vipsil jätkus kannatust jälitada liidrit ja mõned ringid enne võidusõidu lõppu õnnestuski tal suurepärase möödasõiduga tõusta esikohale. 

Teises sõidus sõideti pikalt avariide tõttu rajale sõitnud ohutusauto taga, mistõttu puhast sõiduaega jäi vähe ja möödumisvõimalusi ei tekkinud ning Vips finišeeris neljanda kohaga. Kolmandale sõidule startisid esimese sõidu kümme parimat pööratud järjestuses ja seega alustas Vips kümnendalt kohalt. Suurepärase stardiga õnnestus eestlasel juba esimeste kurvidega tõusta viiendale kohale ja sellel kohal ületas Vips ka finišijoone. Nendest punktidest aga piisas, et tõusta avaetapi kokkuvõttes Saksamaa F4-sarja punktitabeli liidriks.

«Kogu nädalavahetus kulges väga edukalt ja tegime kõik nii hästi kui võimalik,» ütles Vips pressiteate vahendusel. «Esimeses sõidus tegin hea stardi ja edasi ootasin võimalust möödasõiduks, mis lõpuks ka õnnestus. Ka ülejäänud kahes sõidus teenisin häid punkte ja lõpetasingi etapi punktitabeli tipus.»

Saksa F4-sarja teine etapp sõidetakse kolme nädala pärast Lausitzringil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles