Magus kättemaks: Tottenham kustutas Arsenali fännide kalendrist neetud päeva

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Kane ja Dele Alli tõid Tottenhamile hinnalise võidu.
Harry Kane ja Dele Alli tõid Tottenhamile hinnalise võidu. Foto: Paul Childs/REUTERS/Scanpix

Londoni Arsenali jalgpalliklubi fännid on viimase 21 aasta jooksul tähistnud St. Totteringhami päeva. See on kuupäev, mil saab matemaatiliselt selgeks, et Arsenali suurim rivaal Tottenham Hotspur ei saa neist enam liigatabelis mööduda. Tänavu tegi Spurs magusaimal võimalikul moel sellele mõnitavale traditsioonile vähemalt ajutiselt lõpu.

Spursi kodustaadionil White Hart Lane'il peetud liigamängus sai Tottenham Arsenalist 2:0 jagu ja käristas edu linnarivaalide ees liigatabelis 17 punktile. Kuna Arsenalil on veel mängida vaid viis kohtumist ehk nad saaksid koguda maksimaalselt 15 punkti, sai selgeks - St. Totteringham's Day jääb tänavu olemata.

Kohtumise saatus otsustati teise poolaja alguses nelja minuti jooksul. Esmalt avas Dele Alli 55. minutil skoori ja kohe seejärel kukutas Arsenali kaitsja Gabriel karistusalas penaltivääriliselt Harry Kane'i. Kannatanu saatis ise penalti kindlalt väravasse ning 2:0 tulemusega mäng ka lõppes.

Lisaks Arsenali seljatamisele hoiab Spurs endiselt elus lootust Inglismaa meistritiitlist, sest neli vooru enne hooaja lõppu jäädakse liidrist Chelseast nelja punkti kaugusele. Lähimad jälitajad Liverpool ja Manchester City on Spursist omakorda 11 punkti, Manchester United 12 punkti kaugusel. Arsenali lootused esinelikusse ehk Meistrite liigasse pääseda said aga uue hoobi, sest nüüd jäävad nad Liverpoolist ja Man Cityst maha juba kuue punktiga. Tõsi, Arsenalil on konkurentidest üks mäng vähem peetud.

Inglismaa liigatabeli tipp:

  1. Chelsea 81 punkti
  2. Tottenham 77 p
  3. Liverpool 66 p
  4. Manchester City 66 p
  5. Manchester United 65 p
  6. Arsenal 60 p
  7. Everton 58 p
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles